Web Analytics
More
    Reklāma

    Pasaules līmeņa kiberdrošības eksperti pulcēsies Rīgā uz konferenci CyberChess 2023

    Jaunākie raksti

    4. un 5. oktobrī Rīgā, viesnīcā “Radisson BLU Latvija” un tiešsaistē cyberchess.lv, jau desmito reizi notiks starptautiskā kiberdrošības konference CyberChess 2023. Tas ir viens no nozīmīgākajiem kiberdrošībai veltītajiem notikumiem Baltijā, kas ik gadu piesaista simtiem kiberdrošības entuziastu klātienē un attālināti, dodot iespēju vienuviet dzirdēt pasaules un Baltijas līmeņa kiberdrošības ekspertus. Programmā – vairāk nekā 60 vietējo un ārvalstu lektoru uzrunas un diskusijas trīs sesijās: stratēģiski politiskajā, tehniskajā un domēna vārdiem veltītajā.

    Tā kā Latvijas domēnam “.lv” šogad aprit 30 gadu, konferencē CyberChess 2023, kas jau ierasti notiek Eiropas Kiberdrošības mēneša laikā, īpašu uzmanību plānots pievērst ar domēna vārdu sistēmas drošību saistītiem jautājumiem Baltijas reģionā.

    Reklāma

    Kiberdrošība attiecināma gan uz katru indivīdu personīgi, gan uz iestāžu, uzņēmumu un valstu drošību. Piemēram, diskusija Management of “digital waste” skar ikvienu, kam jebkad ir bijis domēna vārds, kas lieto e-pastu, apmeklē vietnes un pavada laiku internetā. Domēnu, mārketinga un kiberdrošības nozaru eksperti diskusijā analizēs kas ir digitālie atkritumi, kāda ir to vērtība otrreizējā tirgū, un kā tos pareizi apsaimniekot, lai tie netiktu izmantoti kiberuzbrukumos. Eksperti no Ukrainas dalīsies pieredzē, kā izveidot augstākā drošības līmeņa domēnu kara apstākļos. Savukārt LMT Kiberdrošības daļas vadītājs Mārtiņš Kaļķis pastāstīs par uzņēmuma unikālo pieredzi, veidojot pirmo komercsabiedrības Zemessardzes apakšvienību, kas ir nebijis gadījums Latvijā.

    Abas dienas līdz ar konferences norisi tiešsaistē notiks arī kiberdrošības sacensības Capture the Flag (CTF). Tās radītas, lai aicinātu spēles dalībniekus stāties pretī dažādiem kiberdrošības izaicinājumiem tādās kategorijās kā, piemēram, kriptogrāfija, tīkla analīze, kriminālistika, binārais kods un citas. Detalizēta informācija pieejama www.cyberchess.lv sadaļā “CTF”. Pieteikties var jebkurš kiberdrošības entuziasts, kas vēlas pārbaudīt savas prasmes un zināšanas. Tiem dalībniekiem, kam nebūs izdevies pašiem atrast komandas biedrus, būs pieejams Discord kanāls, kur varēs mijiedarboties ar citiem spēlēt gribētājiem un veidot komandas.

    Bet konferences ieskaņā, jau 3. oktobrī, paredzēti specializēti praktiskie semināri CyberChess Training. Šiem semināriem būs atsevišķa reģistrācija, un tajos var piedalīties arī tad, ja pašu konferenci nav plānots apmeklēt. Seminārā Recon, Scanning, and Enumeration Attacks tiks aplūkoti paņēmieni, ko uzbrucēji izmanto, lai atrastu nepilnības tīkla drošībā. Savukārt Cyber Fortress – Build the most resilient ICT security system ir simulācijas spēle, kas sastāv no visefektīvākās IKT vides drošības sistēmas izveidošanas un atbilstošas reakcijas uz dažādiem kibertelpas apdraudējumiem. Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu semināros, dalībai šajās apmācībās priekšroka tiks dota valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem. Konferences darba valoda – angļu valoda.

    Ikviens interesents ir aicināts sekot konferences norisei šeit: www.cyberchess.lv. Gan klātienē, gan attālināti reģistrētie dalībnieki pēc pasākuma saņems elektronisku apliecinājumu par dalību tajā.

    Vairāk informācijas www.cyberchess.lv.

    Konferenci organizē CERT.lv, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija un augstākā līmeņa domēna “.lv” reģistra uzturētājs (NIC) sadarbībā ar ISACA Latvijas nodaļu, Latvijas Interneta asociāciju un augstākā līmeņa domēnu “.ee” un “.lt” reģistru uzturētājiem.

    Konferenci līdzfinansē Eiropas Savienība un atbalsta Eiropas Kiberdrošības kompetenču centra Latvijas Nacionālais koordinācijas centrs (NCC-LV), ICANN (Internet Corporation for Assigned Names un Numbers), SIA “Latvijas Mobilais telefons”, SIA “Tet”, VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”, SIA “Cyber Circle”, CSC Corporate Domain, SANS Institute, CLICO Baltic, Recorded Future, Synergy Consulting un CentralNic Registry.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma