Web Analytics
More
    Reklāma

    iFixit samazina iPhone 14 salabošanas reitingu

    Jaunākie raksti

    Lai arī Apple pēdējos gados ar lielākiem vai mazākiem panākumiem paši sevi slavē kā ļoti zaļu uzņēmumu, tomēr tas laikam ne vienmēr atblist īstenībai. Zēni un meičas no iFixit ņēmuši un samazinājuši Apple iPhone 14 salabošanas reitingu, lai arī Apple ir paši sevi redz kā daļu no right-to-repair (iespēja un atļauja pašam labot savas ierīces) kustības.

    iFixit sākotnēji bija visai pozitīvi noskaņoti pret iPhone 14 sēriju, jo detaļas tiešām esot viegli nomainīt, bet Apple visu šo skaistumu sačakarējuši ar programmatūru, kas liedz izmantot salaboto viedtālruni.

    Reklāma


    iPhone 14 salabojamības punktu skaits no 7 samazināt līdz 4 punktiem 10 punktu skalā, jo Apple speciāli met sprunguļus riteņos iPhone 14 labotājiem.

    Ja sāk pētīt iPhone 14 salabojamību, atklājas, ka mājas lietotāji (labotāji) un trešo pušu servisi nemaz nevar salabot iPhone 14, jo detaļas ir obligāti jāpērk no Apple, kā arī Apple piedāvā programmatūru, kas atļauj samainītajām detaļām sastrādāties ar pārējo viedtālruni.

    Ja viedtālruņa labotājam nav pieejams Apple System Configuration rīks, jaunā detaļa nevar izveidot ar pārējo viedtālruni tā saucamo rokasspiedienu (angļu – handshake), pēc tam iPhone rādīs visādus  paziņojumus un nedarbosies korekti, lai arī būs izmantotas oriģinālās Apple detaļas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris
    21.09.2023 12:53

    Nu kmoon… tas google translate teksts vai kāds nav pamodies… acis sāp lasot :D
    “ne vienmēr atblist īstenībai”
    “lai arī Apple ir paši sevi redz”
    “punktu skaits no 7 samazināt līdz 4 punktiem”

    Bet labi ka vārds “zaļu” izcelts, iekrāsots un italic :D, tur vismaz cilvēks pacenties.

    Last edited 7 months ago by Juris
    Reklāma