Web Analytics
More
    Reklāma

    “Bite” investējusi 400 000 eiro jaunās datu centra kritiskajās sistēmās

    Jaunākie raksti

    IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite” veicis nozīmīgas investīcijas uzņēmuma datu centra kritiskajās sistēmās, investējot 400 000 eiro jaunās tehnoloģijās un drošības risinājumos. Šīs investīcijas ietver jaunu garantētas elektrības risinājumu ieviešanu datu centrā, inovatīvu ugunsdzēsības sistēmu Novec-1230, kā arī jaunu dzesēšanas sistēmu, tādējādi ne vien veicinot datu centra drošību, bet arī nodrošinot videi draudzīgāku risinājumu izmantošanu.

    Kā norāda “Bite” IKT risinājumu vadītājs Renāts Fasuļins, datu centram ir ISO/IEC 27001:2013 drošības sertifikāts, kas paredz regulāru infrastruktūras uzraudzību un risku analīzi, kuru izpildei seko arī ārēji auditori. “Datu centrā drošība ir galvenā prioritāte, tādēļ, lai nodrošinātu uzticamu sistēmas darbību, katru gadu tiek veikta rūpīga risku analīze, identificējot nepieciešamos drošības risinājumu uzlabojumus,” piebilst R. Fasuļins.

    Komentējot investīcijas datu centrā, R. Fasuļins stāsta, ka jaunais garantētas elektrības risinājums “Bite” datu centrā nodrošina divus pilnīgi neatkarīgus pilsētas elektrības pievades punktus, divas nepārtrauktas barošanas sistēmas un abu pilsētas elektrības ievadu ģenerēšanu.

    “Šī risinājumu kombinācija ne tikai nodrošina datu centra elektroenerģijas padeves neatkarību avārijas situācijās, bet arī mazina ietekmi uz vidi, padarot datu centru efektīvāku un “zaļāku”. Jaunās iekārtas energoefektivitāte sasniedz 99%, salīdzinot ar iepriekšējo iekārtu – 94%, ļaujot ietaupīt līdz pat 4% no visa datu centra elektrības patēriņa,” stāsta R. Fasuļins.

    Tāpat datu centrā uzstādīta viena no modernākajām ugunsdzēsības sistēmām, kas izmanto īpašo ugunsdzēšanas līdzekli Novec-1230. Šis līdzeklis ir īpaši pielāgots elektriskajām un datoru telpām, kā arī citām vietām, kur tradicionālie ugunsdzēsības līdzekļi varētu nodarīt kaitējumu elektroniskajām iekārtām. Šis ugunsdzēšanas līdzeklis ļauj sistēmai reaģēt uz uguni un karstumu nekavējoties, nodrošinot ātru reakciju nepieciešamības gadījumā.

    Līdztekus ieguldījumiem aprīkojumā un drošībā “Bite” datu centrā ieviesusi arī jaunu klimata kontroles sistēmu, kas izstrādāta, ņemot vērā ekoloģiskos aspektus un energoefektīvu darbību. Šī sistēma nodrošina precīzu un efektīvu temperatūras un mitruma kontroli datu centrā, uzlabojot gan aprīkojuma darbību, gan arī samazinot enerģijas patēriņu.

    R. Fasuļins piebilst, ka investīcijas datu centra kritiskajās sistēmās ir padarījušas to ne tikai efektīvāku, bet arī vides draudzīgāku, nodrošinot to pilnvērtīgu gatavību risināt izaicinājumus nākotnē.

    Šobrīd datu centru izmantošana jau ir kļuvusi par uzņēmuma  informācijas tehnoloģiju neatņemamu sastāvdaļu, tāpēc datu centra spējas ir pielāgotas dažādām uzņēmumu vajadzībām, tostarp mākoņpakalpojumiem, virtuālajam privātajam tīklam, video straumēšanai, interneta un datu pārraidei un citiem pakalpojumiem.

    Lai nodrošinātu augstu darbības uzticamību un drošību, datu centrs ir būvēts atbilstoši TIA/ANSI–942-A:2014 3. kategorijas un Uptime Institute Tier III standartiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma