Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicina pieteikties pirmajai iekļaujošajai pirms-akselerācijas programmai Latvijā

    Jaunākie raksti

    Biedrība Riga TechGirls ar lepnumu paziņo par SPRING UP, iekļaujošu bezmaksas uzņēmējdarbības pirms-akselerācijas programmas uzsākšanu, kas izstrādāta, lai astoņu mēnešu garumā dotu iespēju attīstīties agrīnas stadijas jaunuzņēmumu idejām, kuros vismaz viena no dibinātājām ir sieviete.

    Daudzveidība uzņēmējdarbībā – nepieciešama, bet ļoti vāji pārstāvēta

    Latvijas jaunuzņēmumu vidē tikai 23% jaunuzņēmumu projektu vismaz viena akcionāre ir sieviete, un tikai 7% jaunuzņēmumu dibinājušas sievietes. Pasaules mērogā sieviešu dibinātāju komandu skaits nedaudz pārsniedz Latvijas vidējo rādītāju, veidojot 15%. Tomēr tikai 10% no visiem riska kapitāla ieguldījumiem Eiropā tiek piešķirti jauktu dzimumu komandām, savukārt pārsteidzoši zemi 2% tiek novirzīti uz tikai sieviešu veidotiem uzņēmumiem.

    Reklāma

    “Jaunuzņēmumi, kuru vadībā ir sievietes, joprojām saskaras ar šķēršļiem, kas ievērojami ierobežo viņu piekļuvi mentoriem, resursiem un investīciju iespējām. SPRING UP programmu veidojam, lai nodrošinātu līdztiesīgu un atbalstošu vidi, kas šiem jaunuzņēmumu dibinātājiem dotu vairāk iespēju pārvērst savas biznesa idejas par plaukstošiem uzņēmumiem. No pētījumiem zināms, ka komandas, kurās ir dažādība ir pelnošākas, inovatīvākas un straujākas savā attīstībā!” – Anna Andersone, Riga TechGirls vadītāja

    “Mēs Change Ventures komandā uzreiz sapratām, ka pievienosimies “Spring-up” programmai kā partneri, jo Latvijā aizvien pietrūkst dažādības jaunuzņēmumu dibinātāju komandās. Mēs ticam ambiciozu ideju nozīmei un spēkam ne tikai nest lieliskus finansiālus ieguvumus, bet attīstīt arī valsts atpazīstamību un ekonomisko attīstību.” – Andris K. Bērziņš Change Ventures partneris.

    Programmas struktūra un grafiks

    Dalība programmā notiks hibrīda formātā, sākot ar 2023. gada 7. novembri un noslēgsies 2024. gada 19. jūnijā. Tā sastāvēs no trīs daļām:

    • Mācību programma: sešu nedēļu hibrīda modulis, kurā prakstiskas darbnīcas unseminārus vadīs pieredzējuši nozares eksperti un investori.
    • Mentorings: uzņēmēji/as saņems individuālu mentoringu sešu mēnešu garumā, ko nodrošinās pieredzējuši mentori.
    • Prototipu izstrāde: sešu mēnešu garumā jaunizveidotie uzņēmumi strādās pie savu konceptu realizēšanas ekspertu pavadībā.

    Pieteikšanās kritēriji un izvērtēšanas kārtība

    Lai kvalificētos SPRING UP pirms-akselerācijas programmai, jaunuzņēmuma idejas autoriem jāatrodas Latvijā un vismaz vienai no dibinātājiem jābūt sievietei, produktam jābūt saistītam ar tehnoloģijām un ar lielu izaugsmes potenciālu. Pieteikšanās atvērta līdz 2023.gada 10.oktobrim.

    Vairāk informācijas par pieteikšanās kritērijiem, izvērtēšanas kārtību un procesu: https://rigatechgirls.com/spring-up/

    Programma tiek nodrošināta ar Rīgas Domes atbalstu. Programmas partneri: Change Ventures, BuildIt, Bad Ideas Fund, TechHub Riga, Imprimatur Capital, Gravity Hub, FirstPick un citi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma