Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla, Eleport, Enefit un Elektrum saņems Eiropas Savienības atbalstu, lai attīstu elektroauto uzlādi Baltijā

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība 26 infrastruktūras projektiem piešķirs kopējo finansiālo atbalstu vairāk nekā 352 miljonu eiro apmērā, lai veicinātu Eiropas Zaļā kursa mērķiem atbilstošas infrastruktūras attīstību bloka dalībvalstīs.

    “Daudzie saņemtie pieteikumi AFIF (Alternatīvās degvielas infrastruktūras finanšu instruments) finansējuma saņemšanai liecina par transporta nozares ieinteresētību virzīties uz priekšu pārejā uz ilgtspējīgāku transportu – pa ceļiem, debesīs un jūrā. Mūsu ieguldījums 352 miljonu eiro apmērā nozīmēs aptuveni 12 000 uzlādes punktu, 18 ūdeņraža uzpildes staciju, kā arī ostu un lidostu elektrifikāciju, tostarp darbi notiks Roterdamas ostā un 37 Spānijas lidostās,” oficiālajā paziņojumā norāda Eiropas transporta komisāre Adina Vāleana no Rumānijas.

    No 26 apstiprinātajiem projektiem ir pieci, kas tiešā veidā attiecināmi uz Latviju – atbalstu no Eiropas Savienības saņems Tesla, Eleport, Enefit un Elektrum. Visas uzlādes vietas piedāvās vismaz 600kW kopējo jaudu un minimālo 150kW jaudu katrai pieslēgvietai. Šādi parametri ir saskaņā ar Eiropas Savienības prasībām.

    Eleport ar 13,8 miljoniem eiro lielu atbalstu attīstīs uzlādes tīklu 4 valstīs (Baltijā un Polijā), kas piedāvās 138 uzlādes stacijas (552 pieslēgvietas), 15 stacijas paredzētas Latvijā. Enefit Volt ieguva 1,5 miljonus eiro, lai izvietotu 30 uzlādes stacijas (60 pieslēgvietas) visā Baltijā.

    Elektrum Drive ir saņēmuši atbalstu 5,5 miljonu apmērā, lai paplašinātu savu tīklu par 73 uzlādes vietām ar 292 pieslēgvietām Baltijā vieglajām automašīnām. Plānotā jauda katrai no pieslēgvietām ir 150kW. Tāpat Elektrum Drive plāno attīstīt divas stacijas elektriskajām kravas automašīnām – paredzētas četras pieslēgvietas ar 350kW jaudu katra.

    Ja raugāmies mazliet plašākā mērogā, tad no pieejamajiem 352 miljoniem lauvas tiesu jeb 148 miljonus eiro ieguva Tesla pieteikumi. Autoražotājs plāno attīstīt dažādus projektus kopumā 22 valstīs, izbūvējot vairāk nekā 7000 pieslēgvietas. No oficiālās informācijas noprotams, ka šie projekti attiecas ne tikai uz jaunu uzlādes punktu attīstīšanu, bet arī uz esošo vietu uzlabošanu, nomainot novecojušas iekārtas vai paplašinot uzlādes punktus ar jaunām pieslēgvietām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma