Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla savā pastāvēšanas vēsturē saražojusi jau 5 miljonus mašīnu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla aizvadītajā nedēļas nogalē apstiprināja, ka pagājušās nedēļas laikā sasniegta kārtējā ražošanas atzīme, proti, autoražotājs savā pastāvēšanas vēsturē saražojis 5 miljonus automašīnu. Šāds saražoto vienību skaits sasniegts 20 gadus pēc uzņēmuma dibināšanas un 15 gadus pēc tam, kad tika uzsākta pirmās mašīnas Tesla Roadster ražošana.

    Šodien Tesla ir viens no elektroauto segmenta līderiem, kas nosaka kopējās tendences šajā tirgus segmentā, Tesla spējot konkurēt ar ražotājiem, kas šajā biznesā strādājuši desmitgadēm ilgi. Tiesa, arī pati Tesla saskaras ar nopietnu konkurenci no citiem “jaunā viļņa” elektroauto ražotājiem, īpaši Ķīnas autoražotājiem, kas šo mašīnu attīstībā investē milzīgus līdzekļus.

    Tesla vajadzēja 15 gadus, lai tiktu līdz 5 miljoniem saražotu mašīnu, taču izaugsme patiesībā bijusi ārkārtīgi strauja. Pirmais miljons tika sasniegts vien 2020. gada martā. Pa vidu mums bijusi pandēmija ar neskaitāmām grūtībām, ražošanas pārtraukšanu un citām problēmām, taču Tesla tikai kāpinājusi apgriezienus. Trīsarpus gadu laikā Tesla saražojusi 4 miljonus mašīnu. Raugoties tīri statistiski, 4 miljoni tika sasniegti šā gada martā – tātad, miljons mašīnu aptuveni pusgada laikā. Prognozes liecina, ka sešu miljonu saražoto mašīnu atzīmi Tesla sasniegs nākamā gada sākumā un progress tur neapstāsies, Tesla palielinot ražošanas apjomus savās esošajās rūpnīcās un būvējot jaunas.

    Kā liecina ķīniešu sociālās saziņas platformā Weibo publicētie attēli, jubilejas auto ir modernizētais Model 3, kas saražots Tesla rūpnīcā Šanhajā. Tā ir galvenā Tesla ražotne, kas apgādā ne tikai Ķīnas tirgu, bet arī citus reģionus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma