Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Watch6 Classic apskats

    Jaunākie raksti

    Viedpulkstenis varētu būt pēdējo dažu gadu populārākais aksesuārs, kas nu jau ir teju katram uz rokas. Diez vai kāds būtu pirms 10 gadiem iedomājies, ka ar pulksteni uz rokas labprātīgi iesi gulēt vai pat peldēsies. Jā, protams, iepriekš bija dažādi specializēt pulksteņi, stila pulksteņi, dārgu metālu un ražotāju pulksteņi, parasti plastmasas laikrāži utt. Bet jaunie viedpulksteņi ir teju visu šo sabāzuši savos korpusos.

    Pie mums šoreiz ir nonācis Samsung Galaxy Watch6 Classic 47 mm pulksteņa modelis, kas ir drīzāk viedpulkstenis, mazāk to varētu dēvēt par sporta pulksteni, bet Watch6 Classic noteikti ir izmantojams sportam. Samsung šoreiz ir pamatīgi piestrādājis, lai Watch6 Classic saņemtu teju labākos materiālus, kas atrodami arī klasiskos rokas pulksteņos – te ir safīra kristāla aizsargstikls, nerūsējošā tērauda rotējošs rāmis, kā arī 5 ATM un IP68 mitruma un putekļu noturība.

    Reklāma

    Watch6 Classic prot saņemt zvanus, atrast viedtālruni, palīdzēt uzņemt fotogrāfijas un veikt norēķinus veikalā. Sportiskākiem cilvēkiem patiks, ka Watch6 Classic spēj arī automātiski uzsākt sekot sportošanai, piemēram, iešanai. Iepriekš šādas iespējas meklēt varēja teju tikai jau vidēji dārgos vai dārgos Garmin pulksteņos.

    Tāpat Watch6 Classic ir viegli nomaināmas siksniņas – varēsi pēc sporta zāles nomainīt siksniņu uz ko klasiskāku kopā ar uzvalku.

    Izskats un uzbūve

    Man ir jāsaka, ka Watch6 Classic materiālu un sajūtu ziņā uz rokas varētu būt tas, ko sagaidu no klasiska izskata viedpulksteņa, ja tāda lieta kā klasisks viedpulkstenis vispār pastāv. Vismaz melnajā Watch6 Classic versijā materiāli ir skatam paslēpti, kas man pašam liktu izvēlēties sudrabotā dizaina versiju. Melnajā krāsā Watch6 Classic dizains arī nekādi neizceļas, kas arī būtu vēl viens ķeksis klāt par labu sudrabotā Watch6 Classic iegādei.

    Vizuāli vienīgais knifiņš ir sārtā Watch6 Classic poga (josla uz pogas pie paša pulksteņa korpusa), bet tā melnajam modelim diez ko neizceļas. Varbūt arī šajā jomā sudraba modelis būtu labāka izvēle.

    Jāatzīst, ka nedaudz mulsināja Samsung izvēle gumijotu silikona siksniņu vizuāli padarīt līdzīgu ādas siksnai, iekausējot it kā šuvuma vietu, kas, manuprāt, ir lieki. Mūsdienās daudziem pulksteņiem, it īpaši sporta pulksteņiem, ir kvalitatīvas gumijas siksniņas, ko nemaz nevajag slēpt. Šādu siksniņu ir ērtāk kopt, tā ir precīzāk pieregulējama sportošanas laikā un arī lētāk aizstājama, kad tā būs nokalpojusi. Turklāt Watch6 Classic izmanto 20 mm standarta platuma siksniņu. Jā, oriģinālā Watch6 Classic siksniņa ir ar ātru nomaiņas mehānismu, bet tas neko daudz neietekmē, ja negrasies siksniņu mainīt vairākas reizes nedēļā.

    Aizmugurē ir teju visi gurdie mūsdienu sensori, Watch6 Classic uzlādi veic bezvadu dokstacija, kas gan mums nebija iedota. Šeit jāņem vērā, ka Watch6 Classic neuzlādēsi ar Qi bezvadu lādētājiem, bet ar kādu no Samsung pēdējo gadu flagmaņiem gan varēs Watch6 Classic uzlādēt, ja vien tam ir reversā bezvadu uzlāde. Uzlāde ar viedtālruni ir lēna un visai neuzticama, jo Watch6 Classic slīd nost no viedtālruņa stikla muguras ik pa laikam. Rodas arī sajūta, ka šāda reversā bezvadu uzlāde lieki silda viedtālruni un pašu pulksteni.

    Ja reiz runājam par akumulatoru, tad te parādās Wear OS lielākā problēma – Watch6 Classic akumulators ir vienlīdz vājš ar Apple Watch. Ar vienu uzlādi izvilksi dienu, bet nekādā gadījumā ne divas dienas. Šī var būt problēma arī aktīvākiem sportistiem, jo akumulators ar visiem sensoriem un GPS plucinās ātri. Īsā akumulatora darbība arī nereti noliek izvēles priekšā – sekot līdzi gulēšanas datiem vai tomēr naktī lādēt pulksteni, lai tas nākamajā dienā nebūt kaut kādā mirklī jāliek uz lādēšanas doka.

    Ekrāns

    Watch6 Classic ir 1.5 collas Super AMOLED ekrāns ar jau minēto safīra kristāla aizsargstiklu un 480 x 480 punktu izšķirtspēju. Ekrāns ir tiešām glīts un ļoti atsaucīgs skārieniem. Pret ūdens radītājiem viltus skārieniem to sargā manuāli aktivizējams ekrāna slēgs. Pēc ekrānslēga atspējošanas pulkstenis pats ar skaņu iztīrīs palikušo ūdeni no skaļruņa atveres.

    Daudziem patiks, ka Watch6 Classic modelī ekrānu papildus sargā arī nerūsējošā tērauda rotējošais rāmis. Watch6 modelim šādas apmales nav, tas izskatās modernāk, bet vienlaikus tiek zaudēts fiziski grozāma ekrāna ievade.

    Wear OS ar Samsung saskarni

    Watch6 Classic izmanto Wear OS, kuras izskatu pielāgo pats Samsung. Saskarnes vadībai tiek izmantotas divas pogas sānā, kā arī skārienekrāns un pat rotējošs nerūsējošā tērauda rāmis. Tā kā manam viedpulkstenim (Huawei Watch GT 3) nav šāda fiziska, rotējoša rāmja, tad to Watch6 Classic izmantoju visai reti. Te gan jānorāda, ka rotējošais rāmis ir foršs, kad ir aktivizēta ekrāna bloķēšanas peldot vai kā citādi sportojot, kad ir rokās cimdi vai vienkārši ērtāk ir pagriezt fizisku rāmi, nevis ķēpāties ap skārienekrānu, lai pārslēgtu ekrāna skatus.

    Iespēju un funkciju skaits Watch6 Classic ir ļoti plašs, kas gan vienlaikus rada zināmu haosu. Sānos esošā augšējā poga nodota Bixby asistentam, apakšējā poga izsauc Wallet, šo pielāgot nebūs iespējams. Daļa informācijas tiek parādīta tādās kā kartītēs, daļa informācijas tiek attēlota pa visu ekrānu. Ik pa laikam rodas sajūta, ka krāsas izmantotas tikai tāpēc, ka konkrēto sadaļu pulkstenī izstrādāja pārcentīgs bērnudārznieks. Dažviet saskarnē informācija atdalīta ar taisnām līnijām, dažviet tā ievietota tādā kā ovālā zāļu kapsulā. Briesmas un šausmas.

    Īsāk sakot, saskarne nebūt nav vienoti noformēta, kas man ir liels pārsteigums, jo pie jaunās Wear OS izveides bijusi pamatīga Google un Samsung kopdarbība. Apple savos pulksteņos šādas vaļības nepieļautu, un to saku kā liels Apple nīdējs.

    Lietotne

    Faktiski jāsaka, ka Watch6 Classic kopā ar viedtālruni uzvedas gluži kā vēl viens viedtālrunis vismaz lietotnes saskarnes jomā. Galaxy Wearable lietotne daļēji izskatās pēc jebkura Galaxy viedtālruņa iestatījumu sadaļas, kas varētu būt ērti Samsung lietotājiem.

    Galaxy Wearable lietotne vismaz daļēji atbild par digitālo ciparnīcu nomaiņu, te gan jāsaka, ka ciparnīcas Wear OS nāk no Google Play veikala, kur valda pamatīgs haoss, kad runājam tieši par Wear OS ciparnīcām. No Play veikala iegūtās ciparnīcas uzstādās un parādās viedierīcē kā atsevišķas lietotnes, kas vismaz man nav līdz galam pieņemami. Tāpat ir jāsaka, ka nav nemaz tik daudz sakarīgu, bezmaksas Wear OS digitālo ciparnīcu.

    Watch6 Classic darbināšanai vajadzēs Samsung Health lietotni, kas uzkrās datus par soļu skaitu, fiziskajām nodarbēm, miegu, stresa līmeni, mēnešreizēm, te arī aktivizējama elektrokardiogramma.

    Man par lielu izbrīnu ir iespējams pat ielādēt GPX maršrutus, kas jau ir mēreni dārgu sporta pulksteņu un velo datoru iespēju līmenis. Tāpat skrējējiem varētu noderēt iespēja, kas mēra asimetriju.

    Kopumā jāatzīst, ka pašā Watch6 Classic pulkstenī un arī pavadošajās lietotnēs iespēju klāsts ir tik grandiozs, ka to visu nav iespējams aprakstīt. Manuprāt, iespēju ir par daudz, tās rada gan vizuālu, gan navigācijas haosu saskarnē. Kristofors Kolumbs šajā saskanrē droši vien atrastu kādu jaunu rietumu jūrasceļu uz Indiju. Un tam visam kā rūgta pīlādžoga pa virsu ir digitālo ciparnīcu iegūšanas process. Iebūvētās digitālās ciparnīcas arī nav nekāda medusmaize.

    Nobeigumā

    Samsung Galaxy Watch6 Classic nu nemaz nav slikts pulkstenītis, bet mani kā potenciālo pircēju drusku biedētu vienas dienas darbība, kā arī Wear OS ar Samsung saskarnes uzlabojumiem. Godīgi sakot, biju gaidījis, ka Google un Samsung veidotā Wear OS jaunā versija būs kas daudz noslīpētāks. Jā, te nekādu problēmu (gļuku) vai nespēju nav, bet vizuālais haoss kaut kā nešķiet pieņemams tik lieliem uzņēmumiem.

    Watch6 Classic uzbūve droši vien būtu dēvējama par perfektu, te tiešām nevar piesieties. Drusku cits jautājums būtu par to, vai vēlētos iegādāties teju 450 eiro pulksteni, kam gumijas siksniņa mēģina tēlot ādas siksnu ar feikām diegu šuvju vietām.

    Labā ziņa Watch6 Classic un parastā Watch6 kārotājiem – tie sadzīvos ar visiem viedtālruņiem, atliek vien uzstādīt attiecīgās Samsung Wear un Health lietotnes, pārējo visu lietotnes pateiks priekšā. Kā man norādīja, tad tiešām iOS gan šis neies cauri.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skaks
    07.09.2023 20:46

    1) Par labākajiem materiāliem ir gauži apšaubāms, jo samsung galaxy watch 5 pro (turpmāk, sgw5 pro) ir titāna korpus un tas pats stikls.
    2) Tāpat arī sgw5 pro māk automātiski izsekot sporta aktivitātes.
    3) Visi sensori pilnīgi tie paši.
    4) Jā, procesors šiem jauns “cipa”, jo darbības takti pacēla pa 15-20%, tam pašam procesoram un tāpēc arī nosauca čipu citādies.
    5) sgw5 pro tur mierīgi 3 diennaktis.
    6) GPX funkcija pieejama arī sgw5 pro.

    Nobeigumā, neko jaunu šis sgw6 nenes. Jā, atgrieza rotējošo bezeli, bet tas arī viss. Biju pats veicis iepriekšpasūtījumu. Par laimi iznāca interesējošā informācija par šo jaunumu un biju izbrīnījies, jo ir burtiski nekam nederīgs. Gadījumā, ja tev samsung watch 3 vai 4, tad vari ņemt.

    P.s. Visi biometriskie rādītāji esot pat švakāki, nekā ķīniešu pulksteņos.

    Sazin kāpēc, bet šis pulkstenis ir burtiski naudas izmešana, nu ja vien ir lieks skanošais kāposts, par ko ņemt šo viedpulksteni.

    P.s.s. Gadījumā, ja neviens nezināja, arī ar piekto watchu var mērīt temperatūru.

    Nice
    07.09.2023 21:25

    “Watch6 Classic spēj arī automātiski uzsākt sekot sportošanai, piemēram, iešanai. Iepriekš šādas iespējas meklēt varēja teju tikai jau vidēji dārgos vai dārgos Garmin pulksteņos” – muļķības, pat vislētākas Garmin Vivofit aproces zem 70 Eur to var, tas saucas Move IQ, pie tam kādus gādus 5+ laikām. Come on!

    NR71
    07.09.2023 23:42

    Beidzot kaut cik normāla izmēra pulkstenis. Iepriekšējie 46mm tikai par mm mazāki diametrā, salīdzinot ar SGW4, bet uz rokas šo trūkstošo mm varēja krietni pamanīt. Iespējams, SGW6 šaurākais bezels rada vizuāli lielāku ekrānu un pašu pulksteni. Un es tādēļ šo versiju gaidīju. Automātiskais sporta aktivitāšu fiksēšanas režīms darbojās jau SWG4 versijā.
    SWG6 siksniņa nav gluži feiks. Tā ir, t.s., hibrīds – apakšējā daļa gumija, virsējā izgatavota no vegānās ādas, un šuves ir ar īstu diegu.

    Run Lola Run
    08.09.2023 08:32

    Visiem šiem viedajiem pulksteņiem atbaidošākā daļa ir lādēšanas biežums. Gamin Instinct es lādēju ik pa 2 nedēļām, liekas.

    Slais
    08.09.2023 13:50
    Reply to  Run Lola Run

    Bet tas ir ar darbojošos esim un gps?
    Es skatos uz viedpulksteņiem, bet nevaru izlemt, jo saprotu, ka jālādē bieži, tik cik par Garminu visi esot starā un jālādē reti.
    Jautājums, kā tas viss strādā?
    Man interesē viedpulkstenis kurš spēj darboties arī bez telefona klātbūtnes, respektīvi nepieciešams e-sim. Ok kā ar gps? Tas visu laiku cik saprotu ir ieslēgts (šis man interesētu, lai var redzēt kur braukāju).
    Loģiski saprotu, ka baterijas “noturība” atkarīga no tā cik daudz izmanto to pulksteni, bet nu tā vidēji pieņemot, ka no rīta telefons paliel kaut kur citur un ir tikai pulkstenis kuram ieslēgts tas e-sim un gps., plus ik pa laikam kkas tiek atbildēts caur to pulksteni (sms) vai kaut vai ātrs zvans. Plus interesē lai var vadīt viedtālruņa kameru.
    Interesē Garmin, Apple(ultra versija) un Samsung, ok izskatu arī citus ražotājus, tikai nezinu kādus.
    Kurš var padalīties ar reālu pieredzi?

    Jānis.S
    09.09.2023 16:19
    Reply to  Slais

    Ir lietošanā GW4classic un Garmin Instinct 2x solar.
    Ja pirmais ir viedpulkstenis (esim, zvani/sms/whatsapp bez telefona klātbūtnes), kurš jālādē ir katru dienu, tad otrais ir sporta pulkstenis, kas pie mazas gps lietošanas ir jālādē reizi mēnesī.
    GW4classic der sportošnai, bet īsām aktivitātēm – gps var izēst tukšu aķi 10 stundās. Savukārt Garminam reāli izlādējis neesmu tukšu – 3 dienu laivu braucienā (gps naktī treku nerakstīja) aķis nokritās ap 50% jo pa dienu saule salādēja atpakaļ.
    Isāk – katram pulkstenim ir savs pielietojums. Tapēc man ir abi.
    Ja Garmins ieviestu savos dārgā gala pulksteņos esim ar zvanīšanas funkciju, būtu viens iedāls pulkstenis. Bet pagaidam Garmins Forerunneros esim izmanto tikai datu pārraidei.

    Slais
    09.09.2023 17:26
    Reply to  Jānis.S

    Paldies par nelielu skaidrojumu.
    Kā garminam tas gps strādā? Respektīvi atverot telefonā aplikāciju tas saņem pulksteņa datus un parāda gps aktivitātes? Kā ar precizitāti? Izklausās labi, gps un trīs dienas.
    Tātad garminam pagaidām nav tāda “normāla” e-sim atbalsta? Nu respektīvi zvani, sms untml.?
    Reali gribētos kaut ko, kā viedpulksteni, bet nu vismaz, lai ta baterija tur kādas divas dienas, tas priekš manis būtu ok. Jāskatās varbūt drīzumā būs kaut kad jauns garminam, vai apple un samsung.

    Jānis.S
    10.09.2023 21:36
    Reply to  Slais

    Garminam gps strādā labi, precīzāk kā Samsungam.
    Cik esmu lietojis abus, Garmins grūtāk automātiski nosaka tavu esošo aktivitāti (tur iešanu vai skriešanu). Tapēc es uz to MoveIQ nepaļaujos un startēju aktivitāti pašrocīgi pulkstenī (arī beidzēju viņu pats).
    Un jā, pašlaik esim zvaniem nav nevienam Garminam. Ir caur satelītiem ziņas (saucas InReach), bet tas nopietnākiem aktīvistiem aktuāli.
    Pazīstamais saka, ka GW5pro esot sakarīgs akumulatora laiks.

    Slais
    11.09.2023 16:14
    Reply to  Jānis.S

    Jā nu laikam nedaudz jāpagaida ar to ultra 2, vai Garmin ar e-sim. Vai varbūt tiešām jāpamēģina galaxy watch. Kā samsungs aprotās ar iphone? Par cik es šobrīd izmantoju apple tehniku.
    Tagad vismaz vairāk tas viss ir skaidrs, citādāk nesapratu, kādēļ citi saka, ka garminu lādē tik maz un “pārējie” netur, bet kad pavaicā par e-sim tad tā arī neviens neko neatbild.
    Caur garminu ir iespējams kontrolēt telefonu, respektīvi mūziku un fotokameru?

    Garāmgājējs
    08.09.2023 10:08

    Interesēja par kādiem visiem tālruņiem iet runa? Apple, Xiaomi, Huawei utt.? Nez vai tas atbilst patiesībai….
    “Labā ziņa Watch6 Classic un parastā Watch6 kārotājiem – tie sadzīvos ar visiem viedtālruņiem, atliek vien uzstādīt attiecīgās Samsung Wear un Health lietotnes, pārējo visu lietotnes pateiks priekšā.”

    Kaspars
    08.09.2023 10:19

    Atziņa pēc mēneša lietojuma: baterija tur 1.5h ar ieslēgtu LTE.
    Negaidīti, bet nu jebkurā gadījumā jāliek uz bezvadu lādētāja katru vakaru ejot gulēt.

    Reklāma