Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple, iespējams, gatavo zemas cenas Chromebook konkurentu

    Jaunākie raksti

    Ja var ticēt DigiTimes avotiem, Apple strādā pie zemas cenas klēpjdatoriem, kas paredzēti skolām un augstskolām. Protams, tam ir labs un pat lielisks iemesls – dažādu ražotāju Chromebook klēpjdatori ir iekarojuši skolu tīklu teju visā pasaulē.

    Chromebook ir strauji audzējis popularitāti – 2019. gadā piegādāti 13.9 miljoni klēpjdatoru, 2020. gadā 30.4 miljoni un 2021. gadā 33.5 miljoni Chromebook atraduši vietu uz skolas vai pat darba galda. Protams, Apple nevar uz šādiem statistiskas datiem vienaldzīgi noskatīties, jo te ir ne tikai tūlītēja biznesa iespēja, bet te arī aug cilvēki, kuri bērnībā baudījuši visu ko, tikai ne macOS un MacBook.

    Reklāma


    Lētie Apple klēpjdatori varētu saņemt metāla korpusu, bet tas būtu kāds cits, lētāks un vieglāk apstrādājams metālu sakausējums. Lēto MacBook atnākšanu pagaidām gan neapstiprina Apple ierasto piegādātāju Quanta Computer un Foxconn veiktie pasūtījumi. Visticamāk, lētie Apple klēpjdatori varētu parādīties ātrākais pēc gada.

    Protams, ir jāņem vērā, ka Chromebook popularitātes dati ņemti no pandēmijas laikiem, bet tāpat Chromebook nebūs tas, kas liks nākotnes pircējam skatīties tieši Apple virzienā. Apple viens no lielākajiem pircēju ievilināšanas instrumentiem ir pieradums un ekosistēma, kas īsti tevi negrib pēc tam laist vaļā, ja esi tur saglabājis savas paroles, kontaktus un citus datus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    06.09.2023 09:58

    Varēji gan pieminēt, ka chromebook tirgus 2022. nogāzās.
    Kovids beidzās un izrādās nevienam to izstrādājumu vairs nevajag.

    Skābene
    06.09.2023 13:26

    Appple un lēti? :D

    Zefīrs
    06.09.2023 14:08
    Reply to  Skābene

    Būs 999$
    Vienkārši Air un Pro paliks vēl dārgāki. :))

    Reklāma