Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Mercedes sāks veidot savu uzlādes tīklu, pirmos punktus atvērs jau oktobrī

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes no 2030. gada apņēmies tirgot tikai elektriskās mašīnas, pilnībā atsakoties no iekšdedzes dzinēju lietošanas savās mašīnās, tāpēc Mercedes domā arī par savu uzlādes tīklu – jau šā gada oktobrī plānots atvērt pirmos Mercedes uzlādes punktus, taču ražotāja plāni ir visnotaļ vērienīgi.

    Šīs uzlādes stacijas nosauktas “Mercedes-Benz Charging Hubs” un pirmās trīs atvērsies oktobrī trīs dažādos kontinentos – Atlantā ASV, Manheimā Vācijā un Čendu Ķīnā.

    Jau līdz nākamā gada beigām Mercedes visā pasaulē grib izveidot ap 2000 saviem uzlādes punktiem, bet 2030. gadā šim skaitlim jāsniedzas pāri 10 tūkstošiem. Uzlādes vietas tiks izvietotas Eiropā, Ziemeļamerikā, Ķīnā un citos Mercedes svarīgos tirgos. Ņemot vērā katra konkrētā reģiona specifiku un iespējas, Mercedes gatavojas piedāvāt lādētājus ar jaudu līdz pat 400kW.

    Ražotāja paziņojumā norādīts, ka šādi Mercedes cenšas izveidot jaunus standartus ātras, ērtas un vienkāršas uzlādes nodrošināšanā. Plāns paredz šos uzlādes punktus izveidot vietās ar lielāku satiksmes intensitāti, kā arī atsevišķos Mercedes dīlercentros. Plānots, ka tuvumā būs arī dažādas papildiespējas, proti, tualetes, iespējas paēst un padzerties, atpūšoties no brauciena.

    Šie uzlādes punkti būs pieejami ikviena autoražotāja elektriskajām mašīnām, taču Mercedes automašīnu īpašnieki var rēķināties ar papildus labumiem un izdevīgākām cenām. Ražotājs pieminējis iespēju rezervēt uzlādes vietu un laiku, tādā veidā klientam ļaujot izvairīties no riska iekrist uz ilgu gaidīšanas laiku uzlādes vietā. Visi šie punkti būs iekļauti Mercedes iebūvētajā navigācijā, tāpēc tie būs viegli iekļaujami maršruta plānošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Karlis
    31.08.2023 21:35

    Mums ar, mums ar … derētu vismaz vienu tādu.

    Reklāma