Web Analytics
More
    Reklāma

    Tet dāvina serverus Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolai

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju uzņēmums Tet dāvina 24 serverus Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolai, kas turpmāk tos izmantos mācību procesā, gatavojoties inženierzinātņu studijām. Serveri iepriekš tika izmantoti Tet un Tet datu centru klientu biznesa sistēmu darbības nodrošināšanai. Lai gan šobrīd tos vairs neizmanto kritisku sistēmu uzturēšanai, tie ir pilnībā funkcionējoši un praktiski pielietojami mācību procesā.

    Skolai piešķirtās iekārtas tiks izmantotas mācību procesa uzlabošanai. Kā norāda skolas programmēšanas skolotājs Artūrs Ķempelis, serveri nepieciešami programmatūras risinājumu izvietošanai jeb publicēšanai, dažādu ilgstošu programmu darbināšanai, kā arī datņu uzglabāšanai un rezerves kopiju nodrošināšanai. “Skolēniem, strādājot grupās, serveri nodrošinās nepārtrauktu un drošu piekļuvi grupas projektu resursiem, ļaus drošā vidē apgūt virtualizācijas, sistēmu administrācijas un servera konfigurācijas pamatus. Iekārtas padarīs pārskatāmāku un atvieglos katra grupas biedra darbu, jo šādi resursi nebūs jāiegādājas par skolas vai skolēnu līdzekļiem. Rūtera iekārtas noderēs konfigurācijas un IT drošības pamatu apgūšanai,” uzsver skolotājs.

    Reklāma

    Tet datu centra iekārtās tiek regulāri ieguldīts, nodrošinot nepārtrauktu jaudu un uzlabotu energoefektivitāti. Tet drošības standarti pieprasa visaugstāko sniegumu, tāpēc iekārtas, kas tiem vairs neatbilst, joprojām ir funkcionējošas un plaši pielietojamas skolu mācību darbam.  Iekārtu vērtība, atkarībā no tās konfigurācijas, svārstās no pāris simtiem līdz vairākiem tūkstošiem eiro. Jaunu, tikko iegādātu serveru kopējā vērtība sasniedz vairākus desmitus tūkstošus eiro. Tet ziedojums ir nozīmīgs resursu ieguldījums inženierzinātņu izglītības attīstībā un tehniskās prakses veicināšanā, kā arī nodrošina ilgtspējīgu resursu pārvaldību.

    “Sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolu atradām jaunu pielietojumu IT iekārtām, kas vairs nav derīgas kritisku sistēmu uzraudzīšanai. Tas ir vēl viens veids, kā veicināt aprites ekonomikas principus un paildzināt iekārtu darba mūžu. Mūsu mērķis ir ne tikai pielikt roku praktiska izglītības procesa veicināšanā, bet arī samazināt uzņēmuma ietekmi uz vidi. Tā vietā, lai iekārtas, kas vēl ir pilnīgā lietošanas kārtībā, kļūtu par liekiem atkritumiem, mēs esam atraduši veidu, kā tās izmantot lietderīgi un ilgtermiņā”, stāsta Adriāna Kauliņa, Tet Ilgtspējas attīstības direktore.

    Iekārtu svars ir atkarīgs no to tipa un komplektācijas, piemēram, viena 1U servera svars var variēt no 15 līdz 25 kilogramiem, savukārt 2U serveris sver no 25 līdz 35 kilogramiem. Atmiņas iekārtu svars var būt pat lielāks, ņemot vērā to kompleksitāti. Kopējais iekārtu svars mērāms ap 500 kilogramiem, kas citkārt būtu nonākuši atkritumos un tiktu utilizēti.

    Arī turpmāk Tet plāno sadarboties ar izglītības iestādēm un organizācijām, lai kopīgi ieguldītu nākotnes tehnoloģiju speciālistu izglītošanā, veicinot jauniešu digitālo prasmju attīstību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma