Web Analytics
More
    Reklāma

    Lainuss ar savu tehnoloģiju mediju impēriju iekūlies pamatīgās nepatikšanās

    Jaunākie raksti

    Lainuss Sebastians (Linus Sebastian) ar savu Linus Media Group un Linus Tech Tips un citiem kanāliem YouTube (atļaušos visus Lainusa kūrētos kanālus palikt zem LTT nosaukuma) iekūlies pamatīgās nepatikšanās. Zandaļotais kanādietis šīs nedēļas sākumā saņēma pamatīgu sutu no tā dēvēta Tehnoloģiju Jēzusa jebšu Gamers Nexus galvenā runasvīra Stīva Bērka (Steve Burke).

    Stīvs bija izanalizējis vairākus LTT video, galvenais uzsvars tika likts uz vienu no nesenajiem video, kur LTT bija saņēmuši šķidruma dzeses ierīci, kas paredzēta RTX 3090 Ti videokartei, bet Lainuss to mēģināja uzstutēt uz RTX 4090 videokartes. Protams, dzesēšana nesaderēja, Lainuss nebija apmierināts, pēcāk arī šī dzese, kas faktiski ir prototips, tika izsolīta bez ražotāja atļaujas.

    Reklāma

    Lainusu un LTT pēc Stīva video paspēja papluinīt arī citi YouTube kanāli, bet nu ir parādījusies pavisam nejauka informācija, kas iepriekš tikusi vismaz daļēji noklusēta, jo Lainuss tika uzskatīts par labo puiku tehnoloģiju apskatnieku vidū.

    Klajā ar skaļiem paziņojumiem un apvainojumiem nākusi arī bijusī LTT darbiniece Medisona Suopa (Madison Suop). Viņa iepriekš bija klusējusi, jo Lainusa publiskais tēls bijis ļoti pozitīvs, un Lainusa fani viņu būtu apēduši bez sāls.

    Te gan jānorāda, ka Lainuss ir nācis klajā ar sava veida atvainošanos par iekšējiem uzņēmuma procesiem, bet šis video izskatās nedabīgs, to ir ļoti grūti skatīties un uztvert. Par Medisonas izteikumiem nekas pagaidām netiek publiski skaidrots no Lainusa un LTT puses.

    Ir grūti prognozēt, kā tas viss attīstīsies tālāk. Viena lieta ir vidēji nenopietna attieksme pret apskatiem, cipariem savos video un iesūtītajiem paraugiem, pavisam kas cits ir apvainojumi par nepieļaujamām nekārtībām darbavietā, un tas vēl ir maigi sacīts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    34 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Michux
    17.08.2023 12:23

    “Zandaļotais kanādietis…” – kas tas tāds? Varbūt derētu pareizrakstību izlabot?

    Kursors.lv
    17.08.2023 12:39
    Reply to  Michux

    Kas tas tāds? Lainuss.

    P.S. https://tezaurs.lv/sandales

    grh
    17.08.2023 13:56
    Reply to  Artis Ābols

    Manuprāt te nav jābūt īsti pareizrakstībai, ja īpašvārds tiek paša izdomāts. Nosauc viņu kaut par kanādiešu čemtemu – kas gribēs, tas sapratīs. Kas nesapratīs, tam nav jāskaidro.
    Man bija uzreiz skaidrs, kas ir zandaļotais kanādietis un paldies par šo terminu. Uzlaboja dienu.

    Michux
    17.08.2023 19:09
    Reply to  Artis Ābols

    Gribētu redzēt, kā tas Tev izietu Latviešu valodas eksāmenā. Drīkstēt jau drīkst, bet kļūda un procentu samazinājums garantēti.

    digitalk
    19.08.2023 03:26
    Reply to  Michux

    cilvēks, kurš pārzin valodu, drīkst spēlēties ar vārdiem. tu neesi eksaminātors, šeit nav eksāmens. poņal? ferštein?

    ps. vārdu “latviešu” teikuma vidū raksta ar mazo burtu. gribētu redzēt, kā tas tev izietu (uz kurieni izietu?) latviešu valodas eksāmenā, iliterāt?

    M S
    17.08.2023 22:46
    Reply to  Michux

    Vēl var arī pateikt, ka Jēzus it kā nav vārds ar lokāmu galotni. “Tehnoloģiju Jēzusa”…

    Jenoc
    17.08.2023 12:40

    Tad jau Kursors arī gana regulāri iekuļas nepatikšanās, jo ne reizi vien pie apskatiem ir salasāmas muļķības un neprecizitātes :D

    Jenoc
    18.08.2023 12:27
    Reply to  Artis Ābols

    Runa nav par benčiem utt, kas prasa papildus resursus, runa ir par regulārām vai nu neuzmanības kļūdām vai arī nepilnīgu informāciju (vai pat pilnīgām muļķībām), kura raksta vai apskata tapšanas laikā nav ievākta. Un sorry, tam nevajag 80+ cilvēku team. Ja kādreiz Kursoru lasīju ar interesi, jo rakstiem bija kvalitāte, tad pēdējā laikā, pateicoties daudziem šādiem gadījumiem, reti kuru rakstu atveru un izlasu. Un visbeidzot – pirms LTT kritizēšanas būtu jāieskatās savā dārziņā, citādi šis raksts ir dzeltenāks par dzeltenu. Nevajag lekt augstāk par savu pēcpusi kritizējot citus, pirms paši neesat sasnieguši līmeni kā tiešām uzticams un kvalitatīvs info avots. Tāds lauku provinciālisms un nepamatots snobisms.

    Kursors.lv
    17.08.2023 12:57
    Reply to  Jenoc

    Ja pamani kādu, tavuprāt, muļķību vai neprecizitāti, tad, lūdzu, runā par to komentāros vai padod man ziņu uz kristaps@kursors.lv. Mēs te tomēr cenšamies atbildīgi veidot saturu un speciāli glupības nerakstām.

    grh
    17.08.2023 13:59
    Reply to  Jenoc

    To nevar salīdzināt.
    LTT paņēma prototipu no uzņēmuma, kurš bija paredzēts vienai videokartei un tad centās uzstutēt citai. Pēc tam atkārtoti teica to, ka prototips ir sūds un nevienam to nevajadzētu pirkt.
    Ja šis viedoklis ir balstīts uz paša kļūdas dēļ izmantotu nepareizu tehnisko konfigurāciju, tad tas ir maksimāli pretīgi pret šo uzņēmumu. Nemaz nerunājot par to, ka prototipu izsola izsolē bez tā īpašnieka ziņas.
    Tad jau varēja mēģināt intel proci uzlikt uz AMD plates un pateikt, ka intel procis ir mēsls.

    Kristus
    17.08.2023 12:44

    nesaprotu kā to teletūbiju kantori kāds vispār ņem par pilnu.. bet nu par bazaru jāatbild. būtībā matainajam ir taisnība, bet kuru tas satrauc, galvenais tak ir šovs, pie virtuļa parēkt kā, ķip testekļi, kaut ko velk ārā no kastes, met baseinā vai blowdžobo no kaut kādiem tur fps.. kurš tad nezin to, ka ik pa desmit gadiem jauztaisa premium builds.. man vēl divi gadi, bet kad buildošu tad, nudien, nesmelšos informāciju no teletūbija.. moš kursorā kādu komentu palasīšu :)

    Alberts Kviesis
    17.08.2023 12:53

    Tāda pīle vien ir popularitātes audzēšanai. Tad nu gan bēda – netaļas nesaderība. Tad nu plēšas, ko visiem jāredz..

    Skābene
    17.08.2023 13:00

    Kā tieši izpaužas nepatikšanas? Paeksperimentēja un kaut ko secināja!? Nu katram blogerim ir tiesības uz viedokli. Vienai tantei aizbrauca jumts dēļ izdegšanas darbā? Nu nekas, atradīs citu tanti, kas labāk izskatīsies ekrānā! Tā arī nav skaidrs, kā izpaužas nepatikšanas. :)
    Kamēr tauta skatās video un dolāri birst kontā, nekādu nepatikšanu nav!

    Kursors.lv
    17.08.2023 13:10
    Reply to  Skābene

    Ja tracis ir pietiekami liels, tad tas ietekmē arī skatījumus un sadarbības ar uzņēmumiem. Neviens normāls uzņēmums negribēs sadarboties ar partneri, kuram ir šādas problēmas. Īpaši, ja tracis ir arī publisks. Un medijam tā ir būtiska problēma.

    Arcca
    19.08.2023 16:33
    Reply to  Skābene

    Ņemam vērā, ka precīzi šī gadījuma dēļ masveidā cilvēki atteicās no viņu Floatplane platformas abonēšanas. No ~40’000 lietotāju nu jau nokrita uz ~36000. Tas viss kopā savācas.

    Guntis
    17.08.2023 13:24

    Savāra ziepes: slikti.
    Atdzīst vainu un atvainojas: samāksloti, neuztverami, slikti.

    Es tik priecājos ka vismaz vienam tāda izmēra satura veidotājam pietiek dūšas pateikt “jā, mēs kļūdijāmies un tas nebija labi”.

    Alberts Kviesis
    17.08.2023 13:35
    Reply to  Guntis

    Tur gan vairāk izskatās, ka tiek izcelti VGA testi, kuros līdzīgas sistēmas neuzrāda 60% veiktspējas atšķirību. Pēc LTT atsūta it kā pareizos ciparus, kas arī varētu būt piepucēti. Hvz ko un kā viņi tur testē

    Peeteris
    17.08.2023 14:10
    Reply to  Guntis

    Atvainošanās video sākumā esot bijušas reklāmas.

    jhj
    17.08.2023 15:45
    Reply to  Guntis

    atDZīt var tikai vāģi no Vācijas

    Basics
    17.08.2023 13:43

    Suop laikam gan nav Soupa.

    Skābene
    17.08.2023 14:13
    Reply to  Basics

    soapy soup?

    KKTK
    17.08.2023 15:18

    Kāpēc zandaļotais? Es teiktu falsetā spiedzošais kanādietis :D

    Kaspars
    17.08.2023 15:52

    Tika pārdota izsolē, bet labdarības nolūkos, aizmirsāt piebilst.

    Kursors.lv
    17.08.2023 16:01
    Reply to  Kaspars

    Ja prototipa radītājs nebija piekritis (vai vispār informēts) par šādu darbību, to padara par pieļaujamu?

    Artūrs
    17.08.2023 23:55

    Pieļaujamu nepadara, bet Jūs uzreiz noliekat LMG sliktākā gaismā, jo izņēmāt daļu informācijas, kas palīdz kontekstam.

    Kursors.lv
    18.08.2023 00:28
    Reply to  Artūrs

    Plašāk par šo tēmu runājām šīs nedēļas podkāsta epizodē. Aicinu svētdien paklausīties, ko būsim sarunājuši.

    Pēča
    17.08.2023 16:30

    Tā jau ir… Viens ir pirms 10..15 gadiem, brīvajā laikā ielikt palīdzīgus ‘Help and tips’ video. Ar ko arī Linus izsitās jo tie bija sakarīgi, patiesi un viegli uztverami.
    Kas cits ir pāslēgt šo kanālu par mēdiju grupu, jeb kā savu galveno peļņas avotu, kurš vēl sacenšas ar citiem mēdijiem un kur pirmajiem ielikt kādas jaunakās ziņas nozīmē vai 100$ vai 1000$ peļņu(piemēram). ;) Ir starpība par vienu rakstu…

    Kaut ka tā, bet LTT jau pāris gadus ir jūtams, ka iet pa skuju taku visi video taisīti kaut kā pārāk komiski un sasteigti…. ( vai varbūt sasniedzot 30+ slieksni vairs nesasista šāds informāciju pasniegšanas veids?

    un Linus drošvien nožēlo, ka gada sakumā nepārdeva šo brendu nopelnot simtiem miljonus no darījuma, kur nestrādajot pietiktu gan sev gan saviem bērniem un gan jau, ka mazbērniem…

    Jo šī sāga iegraus reputāciju(un turpmāko vērtību vērtēšanu)

    Cieriņš
    17.08.2023 20:01
    Reply to  Pēča

    Un man likās, ka esmu vienīgais, kurš šādi domā par viņa pēdējo gadu video..

    Riko
    17.08.2023 16:55

    Pilnīgi pie kājas, galvenais ka intresanti video…. Nāks citi sūdi šitie aizmirsīsies- rīt

    REALAIS
    17.08.2023 17:25

    Par Madisonu jau bija vakar ziņa. Viņi izmeklēs Madisonas sacītās lietas, piesaistot ārēju šāda tipa uzņēmumu, kas izmeklētu šo lietu.

    Bet kopumā paskatās uz LTT apjomu, nedaudz aizrāvās ar saturu, 25+ video nedēļā, visam ir strikti termiņi, kas noved pie problēmām. Jo ja paskaitītu kļūdu skaitu pret satura kvantitāti, tad tas % būtu ļoti mazs. Un pie tāda satura kvantitātes un iesaistīto cilvēku skaita ir vieglāk pielaist neuzmanības kļūdas.

    Linus un viņa izteikumi/reakcijas utml ir citā kategorijā, tur viņš pats arī ir vainīgs. Savā laikā aizgāja prom no NCIX un padsmit gadu laikā ir uzbūvējis līdzvērtīgas problēmas savā kompānijā. Cerams, ka jaunais CEO spēs izlabot Linus laika gaitā izveidotās problēmas.

    Bekons
    19.08.2023 14:41

    tāpat jāfiltrē viss ko skaties. Esmu pamanījis kļūdas viņu video grafikos, bet tas jau nemaina attieksmi. viņa video biežāk ir emociju, nevis ciparu video. Ja gribas ļoti precīzus skaitļus ar trīs cipariem aiz komata, tad jāskatās Gamers Nexus. Ja grib emocionālo stāvokli tehnoloģiju industrijā, tad Lainis būs gana labs. Par Medisonu – nu skatīsimies… Es ticu, ka viņi publicēs ārējās izmeklēšanas rezultātus bez korekcijām…

    Reklāma