Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows 11 atjauninājums pa skuju taku aizsūta Cortana asistentu

    Jaunākie raksti

    Vēl maijā Microsoft paziņoja par atteikšanos no Cortana asistenta, lai dotu vietu Windows Copilot, kas būs uzlabots, mākslīgā intelekta darbināts asistents. Nu jau var redzēt, ka ar pēdējiem Windows 11 atjauninājumiem Cortana sāk pazust.

    Jaunā asistenta Copilot iespēju klāstā būs palīdzība tikt galā ar dažādiem jautājumiem par Windows, tāpat Copilot sadarbosies ar Spotify, lai ieteiktu jaunas dziesmas. Copilot spēs apkopot dokumentā esošo informāciju un pat ar lietotāja komandu spēs nosūtīt e-pastu vai Teams ziņu. Copilot spēs to pašu, ko šobrīd var baudīt ar Bing Chat – Copilot pratīs atbildēt uz vienkāršiem un pat sarežģītiem jautājumiem. Vēl pagaidām Cortana būs pieejama Outlook e-pasta klienta mobilo ierīču versijās.

    Reklāma

    Interesanti, ka Cortana bija ne tikai Windows datoros un Microsoft lietotnēs. Cortana bija sastopama, piemēram, arī Harman Kardon Invoke skaļrunī. Skaļruņa īpašniekiem tika piedāvāta 50 dolāru dāvanu karte no Microsoft, lai kompensētu asistenta pazušanu.

    AvotsPCgamer
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Terinks
    16.08.2023 09:30

    Un WidowsPhone bija tik jautri paprasīt viņai izstāstīt anekdoti, vai nodziedāt dziesmiņu. :D Microsoft laikam ir speciālisti, kā sačakarēt labas lietas un izmest tās… – tā skuju taku aizgāja: Skype, WindowsPhone, Zune, Cortana, MS-Mesenger, utt…

    digitalk
    16.08.2023 09:47
    Reply to  Raivis Terinks

    skaips ir pilnīgi cits stāsts, pārējie vienkārši piķi nenesa un popularitāti neguva pret konkurentiem.

    Reinis Rozitis
    16.08.2023 16:21
    Reply to  Raivis Terinks

    Lielākā daļa (ja ne visas) megakorporācijas/konsorcij darbojas līdzīgi (nopirkt/asimilēt/izmest/izbeigt utt) piemēram https://killedbygoogle.com (un tas nav tikai IT).

    Nemaz nerunājot par tādiem vipendroniem kā par cik tur miljardiem gūt iespēju pārsaukt produktu par X :)

    Dj Bacon
    16.08.2023 11:26

    Ineresanti kāpēc nevarēja atstāt Cortana un to apveltīt ar AI spējām. Tas vismaz zināms vārds.

    Skābene
    16.08.2023 17:26

    Lielisks piemērs kā naudu nolaist podā!

    Reklāma