Web Analytics
More
    Reklāma

    Mazda apņēmusies piedāvāt dīzeļus, kamēr vien tos kādam vajadzēs

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Mazda pagaidām negrasās atteikties no dīzeļdzinēju izmantošanas savās mašīnās, neskatoties uz to, ka kopējā autobūves tendence ir no tiem atteikties. Dīzeļu pārdošanas apjomi pēdējo gadu laikā nepielūdzami ir kritušies, taču to vismaz daļēji varam skaidrot ar faktu, ka dīzeļus vienkārši piedāvā retāk.

    “Ja klienti vēlas dīzeli, tad viņiem to piedāvāsim tik ilgi, kamēr efektīvā veidā varēsim izpildīt kaitīgo emisiju noteikumus. Kamēr to spēsim, tikmēr gribam piedāvāt dīzeļus,” saka Mazda CX-90 projekta vadītājs Mitsuru Vakiie intervijā CarExpert. Viņš atzīst, ka pieprasījums pēc dīzeļa samazinās, taču tas joprojāms ir aktuāls Japānā, Austrālijā, arī Eiropā, tāpēc Mazda ir gatava to saviem klientiem nodrošināt.

    Reklāma

    Pagājušajā gadā Mazda zināmā mērā pārsteidza auto industriju, iepazīstinot ar diviem jauniem sešcilindru iekšdedzes dzinējiem. Viens no tiem ir 3,3 litru turbodīzelis, kas mūsdienu ekoloģijas un klimata sargāšanas laikmetā uzskatāms par sātana iemiesojumu. Eiropā šis dzinējs pieejams CX-60 krosoverā un attīsta 251 zirgspēku. Citviet pasaulē šis dzinējs attīsta arī lielāku jaudu. Piemēram, ASV tirgotais CX-90 ar šo pašu dzinēju attīsta 340 zirgspēkus.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    17.08.2023 10:05

    Loģisks solis sekot pieprasījumam.

    Reklāma