Web Analytics
More
    Reklāma

    Latviešu reklāmas tehnoloģiju startaps “Monetizr” piesaistījis 4 miljonus dolāru lielas investīcijas

    Jaunākie raksti

    Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmā var atrast virkni veiksmīgu startapu ar lielu izaugsmes potenciālu. Viens no tiem ir reklāmas tehnoloģiju uzņēmums “Monetizr”, kas, kā raksta portāls “Labs of Latvia” –  nupat piesaistījis finansējumu četru miljonu ASV dolāru apmērā, kas dod iespēju tam paplašināties ne tikai Eiropā, bet arī ASV, kur atrodas uzņēmuma galvenais birojs.

    Jaunuzņēmums “Monetizr” radīts 2016. gadā Rīgā un to dibinājuši Mārtiņš Bratuškins un Andris Merkulovs. Uzņēmums, kas jau paspējis iekarot ASV tirgu, darbojas mobilo spēļu reklāmas jomā. Konkrētāk, tas bieži vien kaitinošās un uzbāzīgās reklāmas aizstāj ar spēlētājiem saistošākām, jēgpilnākām, tematiskām. A. Merkulovs stāsta, ka “Monetizr” šādā veidā savieno zīmola un spēles stāstu un uzlabo spēlētāju pieredzi. Būtiski pieminēt, ka šajā jomā uzņēmums sadarbojas ar vairākiem reklāmas nozares smagsvariem, piemēram, “Tide”, “Charmin” un citiem.

    Reklāma

    Runājot par jomas aktualitāti un iemesliem tajā darboties, A. Merkulovs norāda, ka reklāmdevēji arvien vairāk iegulda spēlēs, ko apliecina skaitļi. Prognozes liecina, ka spēļu reklāmas tirgus šogad sasniegs 32 miljardu dolāru vērtību, kas pārskatāmā nākotnē tikai pieaugs. Savukārt spēlētāju aptvere visā pasaulē sasniedz trīs miljardus, un, bez šaubām, viņiem ir svarīga saistoša spēļu pieredze.

    Šajos septiņos gados paveiktais ļāvis “Monetizr” veiksmīgi attīstīties uz piesaistīt arī investoru interesi. Nupat uzņēmums saņēmis četru miljonu dolāru lielu finansējumu no tādiem investoriem kā “Change Ventures”, “Ludus Ventures” un “Techstars”, kā arī vairākiem eņģeļinvestoriem, tostarp bijušā “Google” izpilddirektora Ari Paparo. “Monetizr” atklājis, ka iegūtais finansējums lieti noderēs, lai paplašinātu savu darbību. Uzņēmuma plānos ietilpst palielināt pārdošanas komandu ASV, kā arī izveidot izstrādes centrus Rīgā, Helsinkos un Londonā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vigo
    11.08.2023 19:48

    Mobilo spēļu reklāmas? Skaisti… tas pats spams, tikai personificēts.

    trx450
    11.08.2023 22:38

    Tas pats kas Endziņš, tikai reģistrēts Amerikā.
    Viņš arī reklamēja to, ko cilvēki vēlas redzēt.

    Reklāma