Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” meklētājā tagad ir iekļauts arī gramatikas pārbaudītājs

    Jaunākie raksti

    Nepareiza gramatika, vārdu kļūdas bieži vien ir iemesls, kāpēc “Google” uzreiz neatrod to, ko vēlamies sameklēt. Taču arī “Google” rīki ar katru dienu top gudrāki, un tagad palīdzēs arī tiem, kuriem “pieklibo gramatika”. Kompānija informējusi, ka “Search” meklētājā tagad pievienots gramatikas pārbaudītājs, kas var analizēt vārdu, frāžu vai teikuma uzbūvi un piedāvāt savu ieteikumus, ja lietotāja vaicājums ir kļūdains.

    Lai aktivizētu jauno funkciju, vaicājuma beigās jāpievieno teksts “grammar check”, “check grammar” vai “grammar checker”. Ja tekstā kļūdu nav, “Google” to atzīmēs ar zaļu ķeksi.

    Reklāma

    Savukārt, ja rīks būs piefiksējis kādu pareizrakstības “brīnumu”, tas pārrakstīs tekstu un pasvītros laboto vietu. Rīks izlabos visas kļūdainās vietas un piedāvās uzreiz nokopēt vaicājuma gramatiski pareizo versiju. Jaunā funkcija pagaidām pieejama vienīgi angļu valodā.

    Tiesa, “Google” arī brīdina, ka gramatikas pārbaudes ne vienmēr būs 100% precīzas un pareizas. Tas īpaši attiecas uz tiem gadījumiem, kad lietotājs meklētājā ierakstījis nepabeigtu teikumu. Vēl jāpiezīmē, ka līdzīgu pareizrakstības un gramatikas pārbaudes rīku “Google” kādu laiku jau piedāvā “Gmail” un “Google Docs” pakalpojumos, taču tā pievienošana meklētājā varētu būt aktuāla krietni vairāk lietotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma