Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW M5 Touring gatavojas atgriezties kā V8 plug-in hibrīds ar 800 zirgspēkiem

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW šobrīd testē gaidāmo M5 Touring versiju, kam pie klientiem būtu jādodas nākamgad. Auto piefiksēts testos Nirburgringas trasē un M5 Touring versijai gaidāma atgriešanās – iepriekšējoreiz M5 ar universāļa virsbūvi bija nopērkams 2010. gadā E60/61 paaudzei.

    Sagaidāms, ka Touring modelis dīleru salonos ieradīsies vienlaicīgi ar parasto M5. Britu medija Autocar rīcībā esošā informācija liecina, ka auto būs aprīkots ar plug-in hibrīda jaudas agregātu sistēmu – iekšdedzes dzinēja jaudu nodrošinās 4,4 litru V8 benzīna motors ar divām turbīnām, bet par elektrisko daļu rūpēsies uz aizmugurējās ass novietots elektromotors. Vācu autoražotājam pietuvināti avoti ziņo, ka sistēma attīstīs apmēram 800 zirgspēku jaudu.

    Auto pieķerts Nirburgringā, taču tā ir daļa no testu programmas – tas tiek pārbaudīts arī apdzīvotās vietās, uz lauku ceļiem un arī vācu autobāņiem Minhenes apkaimē. BMW ziņo, ka, salīdzinājumā ar iepriekšējo M5, jaunajam modelim būs ievērojami pārstrādāta šasija. Auto, protams, būs aprīkots ar xDrive pilnpiedziņas sistēmu, bet lielākā daļa jaudas tiks sūtīta uz aizmuguri. Pagaidām nav plašākas informācijas, kādu bateriju BMW plāno lietot, lai nodrošinātu elektromotoru un braukšanu tikai elektriskā režīmā.

    Netiek prognozēts, ka no 5. sērijas elektriskā līdzinieka i5 varētu tikt radīts elektrisks M5, taču M divīzijai ir interese par bezizmešu sporta sedanu. Jāpiebilst, ka i5 M60 ar 600 zirgspēku jaudu un 3,8 sekundēm līdz 100km/h jebkurā gadījumā ir gana sportisks, lai gan nebūt ne tik brutāls kā pilnvērtīgs M auto.

    Kas attiecas uz M5 Touring, šai versijai ir bijusi sarežģīta vēsture – sākotnēji M5 Touring tika piedāvāts otrās paaudzes E34 modelim. Nākamajai E39 paaudzei tāda versija netika radīta un tiek uzskatīts, ka tas tika darīts finansiālu apsvērumu dēļ. M5 Touring atgriezās ar E60/61 paaudzi, taču tika tirgots tikai Eiropā un BMW izdevās pārdot tikai 1009 vienības. Sekojošās divas 5. sērijas paaudzes atkal iztika bez M5 Touring, bet tagad šis modelis būs atpakaļ. Iespējams, BMW lūkojas uz M3 Touring, kas radīts pirmoreiz vēsturē un ir tik populārs, ka BMW pat jāpalielina ražošanas apjomi, jo plānotā ražošanas jauda nespēj apmierināt pieprasījumu pēc M3 Touring.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zefīrs
    10.08.2023 11:55

    Beidzot varēs sievasmāti pavilkt.

    Reklāma