Web Analytics
More
    Reklāma

    Saldū uzstādīta “Bite” 1000. bāzes stacija

    Jaunākie raksti

    Stiprinot tīkla kapacitāti un pārklājumu, IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite” uzbūvējis 1000. bāzes staciju Latvijā – tā atrodas Saldū un darbojas 5G režīmā. Uzņēmuma darbs pie tīkla infrastruktūras attīstības turpinās, un šobrīd operatora tīklā kopumā darbojas jau 1004 bāzes stacijas, no kurām jau 261 aprīkotas ar 5G tehnoloģiju.

    Uzņēmums tīkla infrastruktūrā šogad plāno investēt 17 miljonus eiro, no kuriem aptuveni 50% tiks novirzīti 5G attīstīšanai, kas ir uzņēmuma stratēģiskā prioritāte. Kopumā “Bite” turpmākajos piecos gados paredz veikt vērienīgus darbus, lai nodrošinātu 5G tīkla pārklājumu pēc iespējas plašākā mērogā.

    “Mūsu mērķis ir ieviest modernu jaunākās paaudzes mobilo sakaru tīkla pārklājumu visā Latvijā, tāpēc jau kopš pērnā gada mērķtiecīgi izbūvējam jaunas bāzes stacijas, kā arī modernizējam jau esošās bāzes stacijas ar jaunākajām Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotāja “Ericsson” tehnoloģijām. Esam uzstādījuši 1000. bāzes staciju Saldū, taču tīkla pilnveidošanas darbi turpināsies. Proti, šogad plānots izbūvēt vēl vismaz 20 jaunas bāzes stacijas visā valsts teritorijā – Rīgā un Rīgas rajonā, kā arī reģionos. Vienlaikus šogad ar jaunākajām tehnoloģijām plānots modernizēt vēl 60 esošās bāzes stacijas, nodrošinot to darbību 5G tīklā,” skaidro “Bite Latvija” ģenerāldirektors Arunas Mickevicius.

    Viņš papildina, ka līdz gada beigām “Bite” tīklā darbosies kopumā 1024 bāzes stacijas, no kurām 350 5G režīmā, 5G tīklam aptverot teju 30% Latvijas teritorijas un nodrošinot 5G pieejamību vairāk nekā 50% Latvijas iedzīvotāju. Šobrīd 5G tīkls ir pieejams Rīgā un tās apkārtnē, tāpat arī Carnikavā, Ādažos, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Tukumā, Jelgavā, Jūrmalā, Ogrē, Dobelē un citviet Latvijā.

    “Izbūvējot 5G tīkla infrastruktūru, šobrīd koncentrējamies uz apdzīvotajām vietām ar vislielāko iedzīvotāju skaitu un lielāko patērēto datu apjoms, tāpat arī vietām, kur nav pieejams optiskais internets, tajā skaitā piepilsētām. Kā liecina mūsu dati, šobrīd noslogotākās 5G bāzes stacijas atrodas Mārupē, Ogrē, Jelgavā, Jūrmalā un Rīgā – Purvciema apkaimē, kur iedzīvotāji un uzņēmumi izmanto jaunās tehnoloģijas iespējas visaktīvāk. Vidēji ikdienā mūsu 5G tīklu izmanto aptuveni 60 000 klientu, taču to skaits nemitīgi aug,” piebilst A. Mickevicius.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    28.07.2023 14:54

    ēdu popkornu un gaidu klienta raudienus, ka nevar esošo tīklu nodrošināt, žona sūū.. apkalpošana sūū, tikmēr kompānija lepojas ar 5G…. ;) :D

    Skābene
    28.07.2023 15:18
    Reply to  Pēča

    LMT kāreiz viss ir sūū….., ar biti viss lido, pagaidām, redzēs cik ilgi! :)

    Ēriks
    28.07.2023 19:33
    Reply to  Pēča

    Ja nebūtu tās viedtelevīzijas, tad nets visiem operātoriem skaraidītu kā negudrs.
    Kā LMT ieviesa to viedtelevīziju, tā sākās bažu nokarināšana. Valdlaučos biju paņēmis, to viņu pogu, sapratu ka tomer vads ir vads.

    MacBeton
    29.07.2023 10:24
    Reply to  Pēča

    Jau ir, nav nekas jāgaida. Paziņam senči dzīvo ~1km no centra. āDSL…
    aizņēmās SXT LTE, pagrozija uz 4 dažādām bāzes stacijām, ātrums tas pats kas DSLam.
    Nav jēgas no tām bāzesstacijām, ja viņas pieslēgtas ķēdītē, viena caur otru, ar kaukādiem 20 gadus veciem “SAFiem”. Ja nespēj bāzes stacijai pievilkt optiku, nu tad labāk lai neķērnā naudu.
    Un tas 15Gā man pilsētā uzlocekļa nav vajadzīgs. Pilsētā ir optikas nu jau kādas 3 pieejamas. A mazpilsētas un ciemati var braukt ar flashku pēc interneta…

    Krotow
    29.07.2023 13:57
    Reply to  MacBeton

    Ar 16TB flešku no Aļika buntīti.

    Reklāma