Web Analytics
More
    Reklāma

    “Anthropic”, “Google”, “Microsoft” un “OpenAI” veido MI drošības grupu

    Jaunākie raksti

    Pirms dažām dienām rakstījām, ka virkne tehnoloģiju gigantu: “Amazon”, “Anthropic”, “Google”, “Inflection”, “Meta”, “Microsoft” un “OpenAI” piekrituši Baltā nama lūgumam novērst ar mākslīgo intelektu (MI) saistītos riskus. Šī piekrišana ietver MI drošības risku novērtēšanu, drošu MI risinājumu izstrādi, investīcijas kiberdrošībā, diskriminācijas izpētē. Ņemot vērā MI attīstības ātrumu, laika nav daudz, tāpēc uzņēmumi jau “ķērušies vērsim pie ragiem” un izveidojuši MI drošības grupu, kas koncentrēsies uz drošu un rūpīgu MI risinājumu izstrādi.

    Pie jaunā projekta, kura nosaukums ir “Frontier Model Forum”, strādā kompānijas: “Anthropic”, “Google”, “Microsoft” un “Open AI”. Projekta galvenie mērķi ir koncentrēties uz MI drošības pētījumu turpināšanu, ciešu sadarbību ar politikas veidotājiem, akadēmiķiem, pilsonisko sabiedrību un uzņēmumiem, kā arī mudināt radīt tādus MI risinājumus, kas “var palīdzēt risināt sabiedrības lielākās problēmas”. Pie šo mērķu īstenošanas plānots sākt darbu nākamā gada laikā.

    Reklāma

    “OpenAI” globālo lietu viceprezidente Anna Makanju uzsvērusi, ka ir būtiski, lai uzņēmumi, īpaši tie, kuri strādā ar jaudīgiem modeļiem, pieturētos pie viena kopīga pamata MI risinājumu izveidē un attīstītu pārdomātu, pielāgojamu drošības praksi. Šādā veidā būtu iespējams nodrošināt to, ka jaudīgākie MI rīki sniedz vislielāko iespējamo labumu un mazāko kaitējumu drošībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma