Web Analytics
More
    Reklāma

    Tehnoloģiju giganti sola atbildīgi attīstīt MI risinājumus

    Jaunākie raksti

    Šobrīd aktīvi tiek radīti dažādi mākslīgā intelekta (MI) risinājumi, kas vienlaikus sev līdzi nes virkni risku. Saistībā ar to tehnoloģiju giganti: “Amazon”, “Anthropic”, “Google”, “Inflection”, “Meta”, “Microsoft” un “OpenAI” piekrituši vairākiem Baltā nama lūgumiem novērst ar MI saistītos riskus. Šī piekrišana ietver arī investīcijas kiberdrošībā, diskriminācijas izpētē un jaunā ūdenszīmju sistēmā, kas lietotājus informēs par to, ja saturu radījis MI.

    Šī vienošanās starp Balto namu un tehnoloģiju uzņēmumiem ir brīvprātīga, tāpēc, ja kompānijas kaut kādu iemeslu dēļ nespēs izpildīt solīto, tās nekādu sodu nesaņems. Ņemot vērā, ar kādu ātrumu attīstās MI nozare, sagaidāms, ka uzņēmumi nekavējoties sāks strādāt pie savu saistību izpildes.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka dažu pēdējo mēnešu laikā Baidena administrācija ir tikusies ar tehnoloģiju uzņēmumu vadītājiem, darbaspēka un civilo tiesību jomas vadītājiem, lai apspriestu MI un tā radītos riskus. Maijā Baltais nams paziņoja par lielāku finansējumu un politikas vadlīnijām uzņēmumiem, kuri izstrādā MI risinājumus. Tāpat nolemts piešķirt 140 miljonus dolāru Nacionālajam zinātnes fondam, lai izveidotu septiņus jaunus Nacionālos MI pētniecības institūtus.

    Šī vienošanās starp tehnoloģiju uzņēmumiem un Balto namu notiek arī teju mēnesi pēc tam, kad Senāta vairākuma līderis Čaks Šumers nāca klajā ar savu plānu, kā regulēt MI jomu, lai vienlaikus netiktu ierobežota inovāciju attīstība. Plāns aicina likumdevējus sadarboties, lai izstrādātu noteikumus, kas novērstu AI potenciālu kaitēt nacionālajai drošībai, darbavietu zaudēšanai un dezinformācijas radīšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    25.07.2023 13:19

    Un jus ticat tam? Es noteikti ne.

    Sergejs
    25.07.2023 14:05
    Reply to  Oskars

    SkyNet jau izvērtē cik liels drauds viņam mēs esam -) Joks kur ir tikai daļa no joka

    Fons
    26.07.2023 07:48

    Es no šodienas apsolu ticēt tam, ko apsola tehnoloģiju giganti un citas institūcijas, kuru izveides mērķis ir gūt pēc iespējas lielāku peļņu, neskatoties ne uz ko.

    Skaks
    26.07.2023 15:55

    Biznesā solījumi nepastāv. Tāpēc te var spekulēt uz visiem 360 grādiem.

    Reklāma