Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla tiekas ar Indijas valdību, turpinot apspriest plānus rūpnīcas būvniecībai

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla pārstāvji tikušies ar Indijas valdības pārstāvjiem, turpinot sarunas par elektroauto ražošanu šajā valstī. Jau iepriekš izskanēja ziņas, ka Tesla vēlas ienākt pasaulē apdzīvotākajā valstī, un jaunākā informācija liecina, ka sarunas starp abām pusēm kļūst intensīvākas.

    Sagaidāms, ka vēl šomēnes Tesla pārstāvji tiksies ar Indijas tirdzniecības ministru Pijušu Gojalu, viesojoties valsts galvaspilsētā Ņūdeli, lai konkrētāk spriestu par Tesla plāniem Indijā. Par to ziņu aģentūru Reuters informē pietuvināti avoti.

    Tesla izrādījusi interesi būvēt rūpnīcu Indijā, kur tiktu ražots lētāks elektroauto gan vietējam tirgum, gan arī eksportam uz ārzemēm. Šāda prakse jau tiek piekopta Tesla rūpnīcā Šanhajā, kas apgādā gan Ķīnu, gan sūta mašīnas arī uz citām pasaules daļām. Šī rūpnīca Indijā varētu būt paredzēta jaunam modelim, kura sākumcena plānota ap 24 tūkstošiem ASV dolāru. Tikšanās laikā ar ministru plānots apspriest piegāžu ķēdes izveidi, kā arī diskutēt par nepieciešamo zemesgabalu rūpnīcai.

    Gaidāmā tikšanās būs augstākā ranga savstarpējā diskusija pēdējo divu mēnešu laikā, tiesa, jūnijā Īlons Masks tikās ar Indijas premjeru, apspriežot šos jautājumus, taču šobrīd sarunās jau sāk ieviesties zināma konkrētība.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    xs1
    27.07.2023 09:07

    VAG-am savukārt agonija, ja jau jāsāk pirkt XPEV daļas … kā saka, ja nevari pārspēt konkurentu konkurencē, tad paņem nopērc viņu :)

    Reklāma