Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī “Apple” strādā pie sava mākslīgā intelekta čatbota

    Jaunākie raksti

    Kamēr virkne tehnoloģiju gigantu, kā “OpenAI”, “Google”, “Microsoft”, “Meta” jau labu laiku strādā pie savu lielo valodu modeļu izstrādes un nāk klajā ar mākslīgā intelekta (MI) čatbotiem, “Apple” līdz šim no tā visa stāvēja nostāk. Tā vismaz varēja šķist, taču nu tapis zināms, ka arī “Apple” strādā pie sava MI čatbota, ko daži inženieri iekšēji nosaukuši par “AppleGPT”. Patiesībā gan šī rīka koda nosaukums ir “Ajax”, jo tā izstrādē izmantots lielo valodu modeļa ietvars “Ajax”, kas darbojas “Google Cloud” platformā un radīts, izmantojot “Google” mašīnmācīšanās sistēmu “Google JAX”.

    “Apple” izmanto “Ajax”, lai izveidotu lielo valodu modeļus, un tas kalpos arī par pamatu iekšējam “ChatGPT” stila rīkam. Vairāki avoti apliecina, ka pie šī projekta “Apple” nolīdzis vairākas komandas, no kurām viena ir atbildīga konkrēti par privātuma problēmu risināšanu, ar ko šobrīd saskaras virkne MI čatbotu izstrādātāju. Tiesa, pagaidām uzņēmums nav neko daudz atklājis par “Ajax”, tostarp, kādiem mērķiem to varēs izmantot, kad tiks palaists utt. Šobrīd vairāk baumu līmenī izplatītā informācija liecina, ka “Apple” par šo MI rīku vairāk varētu pastāstīt nākamgad.

    Reklāma


    Jāpiezīmē, ka ziņas par “Apple” MI čatbota “Ajax” izstrādi parādījušās pēc tam, kad uzņēmuma izpilddirektors Tims Kuks atklājis, ka “”Apple vērīgi skatās uz ģenerējošo mākslīgo intelektu”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma