Web Analytics
More
    Reklāma

    Par 1.7 miljardiem dolāru pārdota digitālā mācību un izklaides platforma Kahoot

    Jaunākie raksti

    Oslo radītais jaunuzņēmums Kahoot, kas vislabāk varētu būt zināms ar iespējām ātrā un atraktīvā veidā atbildēt uz dažādiem jautājumiem, paziņojis, ka kļūs par pilnībā privātu uzņēmumu. To iegādāsies tādu uzņēmumi, kā Goldman Sachs, Lego u.c.

    Darījuma summa novērtēta 1.7 miljardu dolāru apmērā, balstoties uz 492 836 049 izlaistajām akciju daļām. Visu darījumu pārvalda investīciju banka Goldman Sachs, ar kuras palīdzību par Kahoot lielākajiem īpašniekiem kļūs General Atlantic (līdzšinējais lielākais daļu turētājs), Lego un Glitrafjord, kā arī citā zināmi uzņēmumi.

    Reklāma

    Kaut arī šī liekas pietiekami liela summa, tomēr vislielākā vērtība Kahoot tika sasniegta COVID pandēmijas laikā, kad rīks tika ļoti plaši izmantots attālinātā darba un mācību procesos. Tomēr šobrīd tā ir kritusies, kas saistīts ar ekonomisko situāciju, ierobežojot uzņēmuma tēriņus šādiem rīkiem.

    Pēc pieejamās informācijas Kahoot kopš 2018. gada izmantots 9 miljardu reižu vairāk nekā 200 pasaules valstīs un reģionos. Šobrīd tam ir vairāk nekā 1 miljons aktīvo abonentu. Kaut arī Kahoot nestrādā ar zaudējumiem, tomēr finanšu dati šobrīd varētu būt labāki. Iespējams, ka jaunajiem īpašniekiem izdosies turpināt platformas attīstību. Tomēr jāatzīst, ka daudzās Kahoot alternatīvas nav tik labas, līdz ar to es domāju, ka platformai ir visai labas iespējas turpināt attīstīties un augt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma