Web Analytics
More
    Reklāma

    “Bolt” ierobežos pārgalvīgus skrejriteņu braucējus

    Jaunākie raksti

    Lai veicinātu pārgalvīgo skrejriteņu lietotāju ātrāku paradumu maiņu un drošu pārvietošanos, “Bolt” ieviesis jaunu drošības funkciju – pārgalvīgas braukšanas rādītāju. Turpmāk ierobežos tos skrejriteņu lietotājus, kuri regulāri turpina pārvietoties bezatbildīgi.

    Pateicoties skrejriteņu lietotāju pieaugošai pieredzei un “Bolt” ieviestajām drošības funkcijām, “Bolt” skrejriteņu lietotāju drošas braukšanas paradumi pakāpeniski uzlabojas. Taču neskatoties uz to, neliela daļa skrejriteņu lietotāju regulāri turpina pārvietoties bezatbildīgi, izturoties ar nevērību pret citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, neievērojot ceļu satiksmes noteikumus un brauciena laikā atkārtoti veicot bīstamus manevrus. Jaunieviestais pārgalvīgas braukšanas rādītājs un plānotie ierobežojumi palīdzēs šo risināt.

    Reklāma

    Turpmāk ikvienam “Bolt” skrejriteņa lietotājam, kurš veicis vismaz piecus braucienus, tiks mērīts pārgalvīgas braukšanas rādītājs. Ja rādītājs būs negatīvs, lietotājs sākumā saņems paziņojumu lietotnē kopā ar izglītojošu informāciju par to, kādus ieradumus braucējam vajadzētu mainīt drošības uzlabošanai. Ja pēc iepazīšanās ar izglītojošajiem materiāliem turpmāko piecu braucienu laikā lietotāja braukšanas sniegums neuzlabosies, tiks samazināts lietotāja maksimālais skrejriteņa braukšanas ātrums līdz 15 km/h. Ja arī pēc šī ierobežojuma braucējs turpinās apdraudēt savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, uz vienu nedēļu tiks ierobežota lietotāja piekļuve “Bolt” skrejriteņiem. Pēc nedēļas lietotājam piekļuve tiks atjaunota, taču, ja, atsākot lietot “Bolt” skrejriteņus, lietotājs turpinās braukt bezatbildīgi, ierobežojumi tiks piemēroti atkārtoti tādā pašā kārtībā. Lietotāji, kuri savus braukšanas paradumus uzlabos, varēs braucienus turpināt bez ierobežojumiem.

    “”Bolt” ir pirmais skrejriteņu operators, kas ieviesis visaptverošu pārgalvīgas braukšanas rādītāju. Tas sniedz iespēju izmērīt, analizēt un izvērtēt mūsu lietotāju uzvedību un rīcību brauciena laikā, kā arī noteikt bīstamas situācijas un drošības pārkāpumus, ņemot vērā plašu skrejriteņa sensoru klāstu, tostarp, braukšanu divatā uz viena skrejriteņa, strauju bremzēšanu, izslīdēšanu un sadursmi, kā arī nepiemērotu skrejriteņu novietošanu, tajā skaitā to novietošanu aizlieguma zonās. Līdz ar jaunā pārgalvīgas braukšanas rādītāja ieviešanu vēlamies paaugstināt nozares drošības standartus. Mēs ticam, ka šāda rādītāja ieviešana palīdzēs izglītot mūsu klientus un veicinās atbildīgu un drošu skrejriteņu lietošanas kultūru,” saka Valts Marga, “Bolt” skrejriteņu operāciju speciālists Latvijā.

    Mērot skrejriteņa lietotāja pārgalvīgas braukšanas rādītāju, tiek ņemti vērā arī nepareiza skrejriteņa novietošanas sensora dati. Vienmēr, pabeidzot braucienu ar skrejriteni, svarīgi pārliecināties, ka skrejritenis ir novietots tā, lai tas netraucētu pārvietošanos, neradītu bīstamas situācijas un neērtības citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Taču ne vienmēr neapdomīgi novietotais vai apgāztais skrejritenis ir radies pēdējā skrejriteņa lietotāja brauciena rezultātā. Novērojams, ka bieži vien to izdara garāmgājēji, tāpēc “Bolt” ir ieinteresēts stiprināt pareizu skrejriteņu novietošanas kultūru, izglītojot sabiedrību kopumā. Tāpēc tagad, paceļot apgāzušos skrejriteni un novietojot to atpakaļ stāvus pozīcijā, skrejritenis pateiks “Paldies!”, novērtējot ikviena garāmgājēja rīcību pareizas skrejriteņu novietošanas kultūras uzlabošanā. Paceļot apgāzušos skrejriteņus, ikviens satiksmes dalībnieks var paaugstināt drošību uz ielām, kā arī samazināt negadījumu rašanās iespējamību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trx450
    17.07.2023 08:22

    Šis te risinājums, ja nemaldos, sens kā paši skrējriteņi

    Pfff
    17.07.2023 09:51

    Kārtējais PR sauklis, tāpat kā mākslīgais intelekts, kurš spej atpazīt vienīgi Bolt stāvdrāzi noparkotu zālē.

    Sji Dzjiņpins
    17.07.2023 12:41

    Bolt mācās no mums! Mēs ķīnā arī par nepiemērotu deguna urbināšanu, vai kluso purkšķi piemērojam sankcijas. Drīz šis būs visos transportlīdzekļos, un ja skriesi par ātru, samazināsim maksimālo ātrumu. Maksāsi vairāk par elektrību. Uz transportlīdzekļa būs ekrāns, kas kauninās spriganos šoferīšus.

    Biteme
    17.07.2023 13:00
    Reply to  Sji Dzjiņpins

    Tavuprāt, ar stāvdrāzi var braukt kā grib un novietot kā grib?

    AppleFan
    17.07.2023 16:54

    Pfff netikai skrējriteņiem būs šie ierobežojumi.

    Šodien pēc ilgākas pauzītes sanāca izmantot Bolt Drive un pat baigi necenšoties pārsniegt ātrumu jau brauciena laikā un pēc tā saņēmu jau savu pirmo brīdinājumu no Bolt!

    Agrāk biju tikai pieredzējis zvanu no CityBee ar automātisko atbildētāju :D

    “Ātruma pārsniegšana!
    Tu auto vadīji ar 21 km/h ātrumu virs atļautā maksimālā ātruma, veicot braucienu šajā laika: 05:42 šajā datuma: 2023. gada 17. jūlijs.
    Ātruma pārsniegšana apdraud gan Tevi, gan apkārtējos. Lūdzam ievērot ceļu satiksmes noteikumus!
    Ja ātrumu pārsniegsi atkārtoti, Tava piekļuve
    “Bolt Drive” pakalpojumam var tikt uz laiku ierobežota.”

    Slais
    17.07.2023 21:21
    Reply to  AppleFan

    Viņa man arī tās ziņas aplikācijā sūtija, nu jau pēdējās reizes kad esmu izmantoji neko nesūta, laikam apnika.

    Rūdolfs Putniņš
    17.07.2023 19:57

    Biznesu autoparkiem jau sen šādas sistēmas ir un tās samazina gan avāriju skaitu, gan arī agregātu nolietojumu. Protams, ka šis nebūs panaceja, bet bilance noteikti būs pozitīva.

    Tas, ko gaidu es, ir divas lietas –
    1) obligātas ķiveres (jo ar tām visi skūteru bojāgājušie vēl būtu dzīvi)
    2) kombinēts maksas modelis kā takšiem – bāze ir nobrauktais attālums + stāvēšanas maksa (mazinātu steidzīgos braucējus)

    Reklāma