Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Volvo Ziemeļamerikā pāries uz Tesla NACS uzlādes spraudni

    Jaunākie raksti

    Pēdējo pāris mēnešu laikā virkne lielo autoražotāju, tostarp General Motors un Ford paziņojuši, ka viņu elektriskās mašīnas Ziemeļamerikā būs aprīkotas ar Tesla ieviesto NACS uzlādes spraudni. Šim pulciņam pievienojies Volvo, kura elektriskās mašīnas ASV sākot no 2025. gada būs aprīkotas ar NACS spraudni. Jau pārdotajām mašīnām tiks piedāvāts adapteris.

    Ieguvums tam ir ļoti liels un to savā preses relīzē uzsver Volvo. “Volvo no 2030. gada plāno būt tikai un vienīgi elektroauto ražotājs, kompānijai kļūstot par pirmo eiropiešu autoražotāju, kas noslēgusi līgumu ar Tesla. Tas pašreizējiem un arī nākotnes Volvo īpašniekiem dos piekļuvi plašajam Tesla Supercharger uzlādes tīklam ASV, Kanādā un Meksikā,” teikts Volvo paziņojumā. Tieši iespēja mašīnas lādēt Supercharger tīklā ir atslēga.

    Ja no 2025. gada NACS spraudnis būs standarts visos Ziemeļamerikā tirgotajos Volvo, tad arī līdz šim pārdotajām mašīnām tiks piedāvāti adapteri, lai arī cilvēki ar šiem auto var izmantot Tesla Supercharger tīkla priekšrocības. Volvo sola adapteri piedāvāt nākamā gada pirmajā pusē. Arī citi ražotāji kā Ford un GM adapteri plāno piedāvāt nākamgad. Zināms, ka iespēju pāriet uz NACS standartu Ziemeļamerikā apsver arī korejiešu autoražotājs Hyundai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.06.2023 13:32

    Jā, NACS spraudnis Ziemeļamerikā ir populārāks. Jo 1-fāzes maiņstrāvas un ātrā līdzstrāvas lādēšana lieto tos pašus kontaktus. Un tur nelieto uzlādi no 3-fāzu maiņstrāvas dēļ 3-fāzu pieslēguma neesamības privātmājās. Pie mums mēs to gan diez vai ieraudzīsim.

    Reklāma