Web Analytics
More
    Reklāma

    Uz “Grammy” balvām mākslīgajam intelektam pagaidām necerēt

    Jaunākie raksti

    Mākslīgais intelekts (MI) šobrīd jau ļoti sevi parādījis arī mūzikas industrijā, palīdzot mūziķiem sacerēt dziesmas, gan arī ģenerējot viltus saturu un apmānot klausītājus, ka konkrēto dziesmu izpilda attiecīgais mūziķis. Kaut arī MI jau šobrīd var radīt diezgan augstas kvalitātes dziesmas, uz starptautisku atzinību pagaidām grūti cerēt. Ierakstu akadēmijas vadītājs Hārvijs Meisons jaunākais (Harvey Mason Jr.) paziņojis, ka pagaidām uz “Grammy” balvas netiks piešķirtas skaņdarbiem, kurus veidojis MI.

    “Grammy” balva, ko ik gadu pasniedz par izciliem sasniegumiem mūzikas ierakstu industrijā, vēl tik drīz pie mākslīgā intelekta neceļos. Meisons norādījis, ka, lai gan ir iespējams iesniegt dziesmas, kurās dziedātāju balsis vai mūzikas instrumentu skanējumu ģenerējis MI, vēl pagaidām godināti tiks un “Grammy” balvas saņems tikai tie skaņdarbi, kurus sarakstījis un izpildījis “galvenokārt cilvēks”.

    Reklāma

    Vienlaikus Meisons atzinis, ka mākslīgais intelekts noteikti transformēs mūzikas industriju un ietekmēs tās nākotni. Līdz ar to jau tagad jāsāk domāt, kā uz to reaģēt, pielāgoties, kādas robežas uzstādīt, kādus jaunus standartus noteikt, kas attiecas uz balvu pasniegšanu izcilākajiem skaņdarbiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma