Web Analytics
More
    Reklāma

    Eldrive saņem Eiropas Savienības finansējumu, lai attīstītu elektroauto tīklu Austrumeiropā, tai skaitā Latvijā

    Jaunākie raksti

    Eiropas Investīciju banka piešķirs 40 miljonus eiro, lai atbalstītu elektroauto uzlādes infrastruktūras izbūvi Austrumeiropas valstīs, konkrēti, Latvijā, Lietuvā, Rumānijā un Bulgārijā. Šī nauda tiks piešķirta uzlādes tīkla operatoram Eldrive, bet uzdevums ir izveidot kopumā 10 574 uzlādes šajās četrās valstīs.

    Eldrive neinformē par plānoto darbu izpildes termiņu, savukārt projekta kopējās izmaksas ir ap 174 miljoniem eiro. Eldrive uzņēmums ir bāzēts Bulgārijā, bet šobrīd tam pieder ap 700 uzlādes stacijām Bulgārijā, Rumānijā un Lietuvā.

    Eiropas Investīciju banka paudusi, ka atbalsts šim projektam piešķirts, jo tas veicina Eiropas Savienības transporta nozares elektrifikāciju un atbilst daudzos ES ilgtermiņa plānošanas dokumentos nospraustajiem mērķiem par dekarbonizāciju un pāreju uz elektrisko transportu. Šis projekts arī veicina Eiropas Savienības virzību pretī mērķim nodrošināt 1 miljonu publiskās uzlādes stacijas visā bloka teritorijā 2025. gadā, savukārt 2030. gadā mērķis ir sasniegt 3 miljonos uzlādes staciju visā Eiropas Savienībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma