Web Analytics
More
    Reklāma

    KIA savu elektroauto klāstu apņēmušies papildināt ar izmēros mazākiem modeļiem

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotāja KIA pārstāvji apstiprinājuši, ka tuvāko gadu laikā elektrisko “EV” modeļu līnija tiks papildināta ar izmēros mazākiem un lētākiem elektriskajiem modeļiem. Šobrīd šajā modeļu līnijā ir divi no lielajiem modeļiem EV6 un EV9, kura piegādes Eiropā vēl nav sākušās. Šie jaunie auto būs daļa no plašākas KIA elektrifikācijas programmas, kas līdz 2027. gadam paredz piedāvāt 15 jaunus elektroauto modeļus, lielu uzsvaru liekot tieši uz Eiropas tirgu.

    KIA pirms kāda laika demonstrēja EV5 konceptu. Sākotnēji šis elektriskais krosovers tiks tirgots Ķīnā, bet tuvāko gadu laikā tas tiks piedāvāts arī Eiropā. KIA uzsvari mūsu pasaules daļā gan ir nedaudz citi – KIA vēlas piedāvāt mazāku, lētāku krosoveru, kas konkurētu ar tādiem auto kā Jeep Avenger, Peugeot e-2008 un citiem tamlīdzīgiem auto.

    KIA Eiropas struktūrvienības mārketinga vadītājs Deivids Hilberts intervijā Autocar izteicās, ka šis segments Eiropā šobrīd ir vislabāk tirgotais, tāpēc KIA tajā vēlas būt nopietns spēlētājs un konkurēt par savu tirgus daļu. Zināms, ka Hyundai-KIA koncerns attīsta jaunās paaudzes platformu, kas nākotnē nomainīs šobrīd aktuālo E-GMP, kas pati par sevi ir pietiekami mūsdienīga. Iespējams, šī platforma būtu izmantojama šādā mazākā krosoverā. KIA plāni paredz jau 2025. gadā Slovākijā ražot vairākus elektriskos modeļus. Korejiešu ražotājs plāno saglabāt piedāvājumu arī elektrisko pilsētas auto segmentā, ar laiku piedāvājot pēcnācēju KIA Picanto un konkurējot ar tādiem elektriskajiem modeļiem kā Volkswagen ID.1 un citiem pilsētas auto.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma