Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel maina nosaukumus Core sērijas procesoriem

    Jaunākie raksti

    Paziņots, ka Intel atteiksies no “i” izmantošanas savu procesoru nosaukumos, vienlaikus arī vismaz daļēji atsakoties no procesoru paaudzes minēšanas nosaukumā. Te gan uzreiz tiek runāts, ka Intel jau gadiem mokās ar jaunu ražošanas tehnoloģiju ieviešanu, līdz ar to jaunie procesori nemaz tik ļoti neatšķiras no iepriekšējām paaudzēm, kas arī liek nedaudz saduļķot ūdeni, lai mānītu pircējus.

    Turpmāk būs trīs procesoru līnijas – Intel, Intel Core un jaudīgie Intel Core Ultra. Sagaidāms, ka jaunā pieeja nosaukumu veidošanā jau būs vērojama šī gada rudenī līdz ar Meteor Lake izlaišanu.

    Reklāma

    Turpmāk no Intel vairs neredzēsim Core i5, Core i7 un citus nosaukumus, kuros tika izmantots burts “i”, to vietā būs aptuveni šādi veidoti procesoru nosaukumi:

    • Intel Core Ultra 9 processor 1090H
    • Intel Core Ultra 7 processor 1070K
    • Intel Core 5 processor 1050U

    Procesoru paaudzes būs redzamas veikalu plauktos, bet nekur citur Intel necentīsies tās parādīt.

    Visticamāk, haoss būs pamatīgs, jo Intel pagaidām nav skaidri pateikuši, kā nosaukumos tiks atšķirti klēpjdatoru un galddatoru procesori. Iespējams, Intel Core Ultra 9 processor 1090H būs jaudīgs klēpjdatoru procesors, Intel Core Ultra 7 processor 1070K ir virstaktējams galddatoru procesors un Intel Core 5 processor 1050U varētu būt vidējās klases, enerģiju taupošs klēpjdatoru procesors.

    Plašākus skaidrojumus gan jau redzēsim uz rudens pusi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma