Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes pirmie Kalifornijā drīkstēs tirgot “pašbraucošās” mašīnas

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes saņēmis atļauju no Kalifornijas varasiestādēm štatā tirgot mašīnas ar Level 3 autonomās braukšanas palīgsistēmu. Tas nozīmē, ka noteiktos apstākļos, uz noteiktiem lielceļiem mašīnas vadītājs drīkst noņemt rokas no stūres un neskatīties uz ceļu, mašīnai braucot pilnībā pašai. Mercedes ir pirmais ražotājs, kas Kalifornijā saņēmis šādu atļauju.

    Mercedes jau iepriekš prezentēja savu “Drive Pilot” sistēmu, kas atbilst Level 3 autonomās braukšanas prasībām un vadītājam noteiktos apstākļos ļauj novērst uzmanību no ceļa, braukšanas laikā skatoties viedtālrunī vai darot ko citu. Mercedes ir kopumā ceturtais uzņēmums, kas saņēmis atļauju Kalifornijas ceļos palaist autonomi braucošus transportlīdzekļus, taču vācu autoražotājs ir pirmais, kas šādus transportlīdzekļus drīkst tirgot sabiedrībai.

    Reklāma

    Kā liecina pieejamā informācija, Mercedes klienti “Drive Pilot” sistēmu varēs lietot uz lielceļiem visu lielāko pilsētu apkaimē, proti, ap Losandželosu, Sanfrancisko, Sakramento un Sandjego, kā arī vēl vairākās citās vietās.

    Svarīgi uzsvērt, ka šī sistēma pieejama lietošanai tikai uz noteiktiem lielceļiem, diennakts gaišajā laikā un ātrumā līdz 40 jūdzēm stundā (68km/h). Sistēma nestrādās, braucot pilsētā vai pa mazākas nozīmes ceļiem. Tāpat to nevarēs ieslēgt lietus laikā vai arī brīžos, kad ir bieza migla, plūdi vai ceļu remonti. Lai arī vadītājs drīkst novērst uzmanību no ceļa un kavēt laiku citos veidos, kas nav tieši saistīti ar braukšanu, pie stūres sēdošajam cilvēkam ir jābūt gatavam pārņemt vadību, ja mašīna to pieprasa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma