Web Analytics
More
    Reklāma

    Alfa Romeo apstiprina, ka ražošanai tuvojas elektrisks pilsētas SUV

    Jaunākie raksti

    Itāļu autoražotājs Alfa Romeo ar reklāmas kampaņas palīdzību apstiprinājis, ka tuvu ražošanai nonācis viņu pirmais elektriskais auto – tas būs pilsētas krosovers. Alfa Romeo saviem sekotājiem sociālās saziņas vietnēs aicina uzminēt nosaukumu šim “sportiskajam pilsētas transportlīdzeklim”.

    Sagaidāms, ka Alfa Romeo pirmais elektroauto būs tehniski radniecīgs Jeep Avenger modelim. Šis būs pirmais modelis Alfa Romeo centienos piesaistīt jaunus klientus, īpaši sievietes un arī ļaudis ar ģimenēm, tādējādi cenšoties mainīt savu imidžu – paši ražotāja pārstāvji atzīst, ka šobrīd Alfa Romeo daudziem asociējas ar sportisku zīmolu, kuru iecienījuši pusmūža vīrieši.

    Šis būs mazākais pieejamais Alfa Romeo modelis šobrīd un, iespējams, ka tas kļūs arī par lētāko. Pie klientiem auto ieradīsies nākamā gada vasarā un prognozējams, ka tas izmantos Stellantis koncerna STLA Small platformu, kas jau lietota elektriskajā Jeep krosoverā. Tiek prognozēts, ka auto ar vienu uzlādi nobrauks ap 400 kilometriem. Šim topošajam modelim esot sagatavots arī benzīna dzinējs ar mild-hybrid sistēmu, taču pagaidām nav zināms, vai tas tiks piedāvāts Eiropā.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    09.06.2023 13:05

    Protams, ka SUV. Protams, ka tikai pilsētas :vemju:

    Bats
    09.06.2023 19:52

    Jo tieši vēl viens suv pietrūkst piedāvājumā. Nevis kompakts universāls, piemēram, 156 izmērā, bet kaut kāds kārtējais Qashkai

    Krotow
    10.06.2023 01:03

    Ne universālis, ne sedans, ne hečbeks, bet atkal SUV. Labi, saprotu ka sedani ar elektroauto aizgājuši vēsturē jo vairs nav liela iekšdedzes dzinēja, kas jāliek priekšā. Taču kas vainas universāļiem un hečbekiem, tā arī nesapratu. SUV ir vistizlākais virsbūves formāts – par lielu lai pilsētā noparkotos un par mazu lai saliktu visas mantas ja kaut kur jābrauc ar ģimeni vai kaut kas lielāks jāaizved. Daudziem SUV bagāžnieks ir izsmiekls – pat mazākiem hečbkiem tur ir vairāk vietas. Caurgājības bezceļā arī nav. Tik vien kā mazliet augstāka grīda un lielāki riteņi par kuriem daudz vairāk jāmaksā par riepām.

    Reklāma