Web Analytics
More
    Reklāma

    Flashback vienreizlietojamā tipa kamera liks uzgaidīt pirms bilžu apskates

    Jaunākie raksti

    Viss, kas jādara, lai saprastu vienreizējās lietošanas fotoaparātu pievilcību, ir izrakt tūkstošiem fotogrāfiju no viedtālruņa kameras. Ir viegli apjukt, kad ir jāizvēlas labākā fotogrāfija no tūkstošiem, tāpēc ierobežotais skaits kadru vienreizējās lietošanas fotoaparātā ir diezgan labs iemesls, lai pacenstos. Flashback ONE35 mēģina atjaunot vienreizējās lietošanas filmu fotoaparāta pieredzi, bet digitālā un pilnīgi atkārtoti izmantojama veidā.

    Nav grūti saprast, kāpēc digitālā fotogrāfija gandrīz iznīcināja filmu fotogrāfiju, kad tā kļuva pieejama masām, jo ar digitālo fotoaparātu varat uzņemt desmitiem tūkstošus fotogrāfiju, neiztērējot ne centu izdrukām. Bet digitālais fotoaparāts ir pilnīgi atšķirīga pieredze. Pieredzējuši fotogrāfi bieži izmanto filmas fotoaparātus kā mācības līdzekli, jo ierobežotais kadru skaits liek lietotājiem būt apzinīgākiem, kad tie nospiež slēdzi.

    Reklāma

    Flashback ONE35 idejas pamatā ir iespēja uzņemt tikai 27 kadrus, bet tos apskatīt varēsi tikai pēc 24 stundām. Kadrēšana norit izmantojot vienkāršu, cauri skatāmu skatu meklētāju, un, lai gan aizmugurē nav krāsu ekrāna, augšpusē ir novietots vienkāršs LCD ekrāns, kas parāda, cik daudz no 27 kadriem ir atlikuši. Flashback ONE35 ir tik vienkārši lietojams, cik fotoaparāts var būt, izlaižot jebkādas ekspozīcijas pielāgošanas vai pat vajadzību iestatīt fokusu.

    Flashback ONE35 kameru var meklēt Kickstarter, tās cena būs ap 80 dolāriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ezgg
    05.06.2023 11:20

    Vai arī pa zemāku cenu paņem ziepeni un fočē ar īstu filmiņu. Un tad bildes var gaidīt nedēļām, kamēr beidzot aiznes attīstīt.

    Ivis
    05.06.2023 13:05

    Retro fetiša cienītājiem šis varētu patikt, pabildēt brīžos, kad nav jāp!sās ar žiguļa remontu.
    Jāpiekrīt, ka īstenai pagātnes pieredzei būtu vērtīgāk iepirkt manuālo ziepeni ar ISO200 filmiņu.

    Biteme
    05.06.2023 13:42
    Reply to  Ivis

    Manuālo ziepeni? Kāpēc ne vidējo formātu? Lai rūc tā būda! Vismaz ir laukums no kura ieskanēt un pirms slēdža spiešanas oi, kā padomāsi.

    Krotow
    05.06.2023 17:14

    Pēc pogas nospiešanas vajadzēja arī klikšķi un filmiņas pārtīšanas skaņu :D

    Taču klasikas cienītājiem jēdzīgāk būs nopirkt ISO100-200 filmiņu un SSkā atrast kādu ziepeni. Attēla kvalitāte arī būtu labāka.

    Bats
    05.06.2023 20:13

    Par to bezatkritumu procesu gan šaubos. Cik reizes ar šo paspēlēsies iekams apniks tās 24h gaidīt un skatīties uz nesanākušu bezfokusu iekams noliks plauktā putēt un vēl pēc pāris gadiem izmetīs?

    Gundars
    06.06.2023 23:23

    Vienreizlietojama pilnīgi atkārtoti izmantojama….
    Klau, es gribu atpakaļ laiku, kad katrs teikums neizsauca smadzeņu uzvārīšanos

    Reklāma