Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija tērē lielus līdzekļus, lai apmācītu 12 gadīgus bērnus darboties ar militārajiem droniem

    Jaunākie raksti

    Krievijas uzsāktais karš Ukrainā kardināli mainījis dzīvi ne tikai Ukrainā, bet arī ietekmējis ikdienu Krievijā. Valsts aktīvi mēģina jaunos karavīrus sagatavot kaujas laukam, un šīs apmācības jau sākas salīdzinoši agrā vecumā. Saistībā ar to ziņots, ka krievu skolas tērē lielus līdzekļus vairāku miljonu rubļu apmērā, lai apmācītu vismaz 12 gadīgus bērnus, kā darboties ar militārajiem droniem.

    Krievijas neatkarīgais medijs “iStories” informējis, ka skolas vairākos Krievijas reģionos samaksājušas vairākus miljonus rubļu, lai saviem audzēkņiem nodrošinātu bezpilota lidaparātus un apmācītu viņus darboties ar tiem. Piemēram, kāda Kaļiņingradas vidusskola samaksājusi aptuveni 177 000 USD par dronu apmācību nodrošināšanu. Protams, ņemot vērā situāciju Ukrainā, šīs apmācības nav domātas hobija pēc, bet, lai jaunā paaudze mācētu apieties ar droniem kaujas laukā.

    Reklāma

    Bezpilota lidaparātu apmācības tika integrētas Krievijas skolu mācību programmā pēc tam, kad prezidents Vladimirs Putins aprīlī paziņoja, ka “agrīns atbalsts karjeras izveidē valstij galu galā dos labumu”. Kopš tā laika vairākas reģionālās amatpersonas ir arī veicinājušas agrīno militāro izglītību.

    Lielbritānijas Aizsardzības ministrija šī gada sākumā jau ziņoja, ka Krievijas skolās kopš 2022. gada 1. septembra tiek apgūtas militārās pamatprasmes. Mācības ietver visu, sākot no “neparedzētiem gadījumiem ķīmiska vai kodoluzbrukuma gadījumā” līdz pirmajai palīdzībai un “pieredzei, šaujot ar Kalašņikova šaujamieročiem”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ne1
    04.06.2023 13:00

    Slimnieki…

    bobis
    04.06.2023 19:31

    Krievijai tikai atliek, ka klonet savus iedzivotajus, viniem itka esot klonesanas tehnologija, kur vel nema idealus putina dubultniekus? Joks, laikam.

    Čiekurs
    04.06.2023 22:57

    Sorry, bet propaganda.
    Krievija ir līdz kaulam gatava militarizēties un karot arī nākotnē, tāpēc nav ko brīnīties, ka apmāca skolās.
    Mums taču pašiem ir jaunsardze, zemessardze, NBS un OMD. Vēl arī pa brīdim runā par kkādu militāru apmācību skolās. Nauda tur aiziet pamatīga.
    Tas ir valstī, kura labprāt karu iepazītu tikai caur Ārnija bojevikiem.

    Ps. Miljoniem rubļu, wow, trakums… nu cmon.

    PSs. neatceros precīzi, šķiet ap 1980. gadu Latvijā skolās vajadzēja mācēt salikt kalašņikovu.

    Last edited 9 months ago by Čiekurs
    Gatis
    05.06.2023 07:12
    Reply to  Čiekurs

    ap 80to gadu Latvija bija krievija,tāpēc arī bija jāmāk salikt kalašņikovu.Bet visā visumā Putins iet precīzi Ādolfa pēdās pa lielam.Tagad gatavo Putin jugend karotājus jau.Drīz gan jau gatavos übersoldierus un vel visādus psihus eksperimentus….Mazais p.mpausis….

    ezgg
    05.06.2023 11:33

    Tikmēr lielgabala gaļa pati trenējas CSGO. Gan jau mazie būs satriekti uzzinot, ka frontē AK nav skini un StatTrak…

    Krotow
    05.06.2023 17:08
    Reply to  ezgg

    Tie, kuri izdzīvos, būs pārsteigti no tā ka trāpijums pašiem izrādīsies neganti sāpīgs un ka visbiežāk paliks par kropļiem uz mūžu no pirmā ievainojuma. Tas nebūs kā desmačos respawnoties.

    Reklāma