Web Analytics
More
    Reklāma

    Subaru līdz 2026. gada beigām nāks klajā ar četriem jauniem elektriskajiem krosoveriem

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Subaru paziņojis par plāniem līdz 2026. gada beigām piedāvāt kopumā četrus jaunus elektriskos krosoverus. Šobrīd Subaru piedāvājumā ir tikai viens elektriskais modelis – Solterra. Tāpat ražotāja plāni paredz, ka 2028. gadā Subaru saražos 400 tūkstošus elektroauto ik gadu.

    Līdzīgi kā citi japāņu autoražotāji, Subaru elektroauto segmentā iesaistās novēloti, taču šie plāni liecina, ka ražotājs cenšas atgūt zaudēto. Šo topošo modeļu galvenais noieta tirgus būs ASV – Amerika ir lielākais Subaru noieta tirgus, tam sastādot 70% no kopējā piegāžu apjoma.

    Subaru gatavo speciāli elektroauto paredzētu ražošanas līniju vienā no savām rūpnīcām Japānā, kas ļaus saražot 200 tūkstošus mašīnu gadā. To plānots pabeigt 2027. gadā. Jau 2026. gadā plānots atvērt vēlvienu elektroauto ražošanas līniju citā rūpnīcā, kas nodrošinās vēl 200 tūkstošus mašīnu.

    Pagaidām nav sniegta plašāka informācija par šiem gaidāmajiem modeļiem, taču vismaz baterijas Subaru plāno iegūt, pateicoties savai sadarbībai ar Toyota. Domājams, ka arī tehniski šīs Subaru mašīnas būs ļoti līdzīgas Toyota piedāvātajiem auto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    17.05.2023 10:51

    Kuras Toyotas plāno rebrendot!?

    Reklāma