Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota beidzot izstrādā speciālu platformu jaunās paaudzes elektroautomašīnām

    Jaunākie raksti

    Viens no pasaulē lielākajiem autoražotājiem Toyota paziņojis, ka tas beidzot izstrādās speciāli elektroauto paredzētu platformu. Ražotāja mērķi paredz 2026. gadā piedāvāt nākamās paaudzes elektroauto. Plašāka informācija par šiem jaunajiem modeļiem gaidāma jau rudenī.

    Toyota jaunais valdes priekšsēdētājs Kodži Sato atzīst, ka elektroauto tirgus ļoti strauji progresē, tāpēc Toyota palielina savas investīcijas šajā segmentā. Japāņu autoražotāja plāni ir vērienīgi – 10 jauni modeļi un pusotrs miljons pārdotu elektrisko mašīnu gadā, turklāt, tas viss jāsasniedz 2026. gadā.

    Autoražotāja pārstāvji norāda, ka jaunās mašīnas ar vienu uzlādi spēs nobraukt divreiz lielāku attālumu nekā šobrīd, pateicoties efektīvākām baterijām un vadības sistēmām. Toyota arī izveidojusi attīstības centru “BEV Factory”, lai paātrinātu elektroauto attīstību un līdz ar tiem arī Toyota konkurētspēju. Pagaidām Toyota publicējusi attēlu ar aerodinamiska izskata sportisku modeli. Ražotājs sola gan kompaktklases modeļus, gan luksusklases auto, tāpat arī komerctransportlīdzekļus, kas galvenokārt būs paredzēti ASV un Ķīnas tirgum.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma