Web Analytics
More
    Reklāma

    Klēpjdatori Ukrainai: aicina ziedot viedierīces kara skartajiem reģioniem

    Jaunākie raksti

    Latvijas uzņēmumi un iedzīvotāji tiek aicināti iesaistīties iniciatīvā “Klēpjdatori Ukrainai” ziedojot portatīvos datorus, viedtālruņus un planšetdatorus ukraiņu medicīnas jomas darbiniekiem, valsts iestādēm, pedagogiem un skolēniem kara plosītajā valstī.

    Karš jau ilgāk nekā gadu posta Ukrainas infrastruktūru. Vairāk nekā septiņi miljoni cilvēku ir bijuši spiesti pamest savas dzīvesvietas, tostarp teju trīs miljoni bērnu, līdz ar to darbs, izglītība un sociālā dzīve lielā mērā ir pārgājuši uz interneta vidi. Visvairāk skartajos reģionos skolās attālināti mācās aptuveni 200 000 bērnu, taču elektronisko ierīču visām vajadzībām nepietiek.

    Reklāma

    Iniciatīvas “Klēpjdatori Ukrainai” (#LaptopsforUkraine) mērķis ir savākt klēpjdatorus, viedtālruņus un planšetdatorus, lai piegādātu tos skolu, slimnīcu un valsts pārvaldes iestāžu vajadzībām kara visvairāk skartajos Ukrainas reģionos.

    “Ikviens var ziedot Ukrainas iedzīvotājiem jaunu vai lietotu klēpjdatoru, viedtālruni vai planšeti labā darba kārtībā. Īpaši vēršamies pie uzņēmumiem – mainot savu darbinieku viedierīces uz jaunākām, jūs varat iedot tām otro elpu. Jūsu ziedojums ļaus Ukrainas slimnīcām strādāt, bērniem turpināt mācīties, bet valsts institūcijām – nodrošināt iedzīvotājiem svarīgākos pakalpojumus,” skaidro Renāte no biedrības “Tavi draugi”.

    Vairāk informācijas: https://www.palidzibaukrainai.lv/klepjdatori-ukrainai/

    Viedierīču savākšanas centri izveidoti daudzās Eiropas Savienības (ES) valstīs, un Latvijā to īsteno biedrība “Tavi draugi” sadarbībā ar vienīgo ES aģentūru Latvijā – BEREC atbalsta aģentūru (BEREC biroju). Iniciatīvu kopīgi organizē Eiropas Komisija, Ukrainas Digitālās pārveides ministrija un organizācija “DigitalEurope”.

    Latvijā uzņēmumi un privātpersonas tiek aicināti nogādāt viedierīces biedrībā “Tavi draugi” Rīgā, Ventspils ielā 50, K- 3. Noliktavas darba laiks: no pirmdienas līdz sestdienai 10.00-18.00. Būtiski, lai viedierīces būtu darba kārtībā: labi jādarbojas gan baterijai, gan skārienjūtīgajam ekrānam, gan tastatūrai. Pirms ziedošanas lūgums izdzēst no viedierīcēm visu personīgo informāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    11.05.2023 20:40

    Ziedot var un vajag, jā. Bet brīžiem šķiet, ka dažas lietas būtu labāk iepirkt centralizēti – piem. kāpēc pirkt pārtiku par mazumtirdzniecības cenām? Kompjus arī būtu jēdzīgāk iepirkt Eiropas līmenī vai vispār pa tiešo no ražotāja, pieņemot likumu par pagaidu ekonomisko zonu un nemaksājot importa nodevas (kas būtu saprotami, jo paši vien to [ne]maksātu) jo tādejādi varētu nopirkt vairāk tehnikas (kas beigās arī nemaz nepaliks ES – ja gribam juridisko pamatojumu). Manuprāt, ir diezgan nejēdzīgi muitot humāno palīdzību. Protams, vienmēr ir mērgļi kas centīsies uzvārīties, piem. atstājot konteineru ar laptopiem lai iztirgotu ES valstīs, bet tas jau arī nebūtu iemesls nemēģināt.
    Lietots ir lietots un pieļauju, labāk lai ir jauns viduslīmeņa laptops nekā reiz-glauns-laptops. Protams, kāds aizies uz veikalu, nopirks jaunu un ziedos, bet tad sk. par punktu muitošanu ārkārtas stāvoklī.

    bobis
    17.05.2023 08:18

    Nav jegas ja ukraina nav elektribas un krievija iznicina visu tas elektribas infrakstukturu. Tie datori vien aizies ka ukrainas galvaspilsetu.

    Biteme
    17.05.2023 08:40
    Reply to  bobis

    Nav elektrības?

    Reklāma