Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” izziņo savu nākamās paaudzes lielo valodu modeli “PaLM 2”

    Jaunākie raksti

    Šodiena, 10. maijs, bija liela diena “Google”, kas rīkoja savu ikgadējo izstrādātāju konferenci “Google I/O 2023”. Tās laikā kompānija dalījās ar jaunumiem gan ierīču, gan programmatūras jomās, lielu uzsvaru liekot uz mākslīgo intelektu. Viens no risinājumiem, ko “Google” prezentēja, ir “PaLM 2” – nākamās paaudzes lielais valodu modelis, kas darbinās mākslīgā intelekta čatbotu “Bard” un 24 citas “Google” funkcijas un produktus.

    “PaLM 2” ir “Google” esošā lielo valodu modeļa “PaLM” pēctecis, kas līdz šim bija integrēts “Bard” čatbotā. Uzņēmums pārlieku neiedziļinājās tehniskajās detaļās, kā šo modeli apmācīja, vienīgi atklāja to, ka “PaLM 2” radīts, izmantojot “Google” jaunāko JAX un TPU v4 infrastruktūru.

    Reklāma

    “PaLM 2” piedāvā uzlabotas daudzvalodu, argumentācijas un kodēšanas iespējas. Tas “Google Bard” dod iespēju komunicēt vairāk nekā 100 valodās, kā arī ļauj saprast idiomas, frāzes dažādās valodās. Jaunais modelis izstrādāts tā, lai vienlīdz labi spētu ģenerēt kodu 20 programmēšanas valodās, ieskaitot “Python” un “JavaScript”. Tāpat “PaLM 2” nodrošina uzlabotas spriešanas spējas, matemātiskās zināšanas, loģisko domāšanu. Citi zināmi produkti, kur jaunais modelis integrēts, ir, piemēram, “Google Workspace” lietotnes.

    “PaLM 2” ir pieejams četros izmēros no mazākā līdz lielākajam ar nosaukumiem: “Gecko”, “Otter”, “Bison” un “Unicorn”. Šie dažādie izmēri ļauj valodu modelim darboties visās ierīcēs sākot no mobilajām ierīcēm līdz serveru skapjiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma