Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon slēdz populāro grāmatu internetveikalu Book Depository

    Jaunākie raksti

    Amazon paziņojis par vēl viena senāka pirkuma slēgšanu. Šoreiz zem cirvja ir tiešsaistes grāmatu veikals Book Depository, ko Amazon iegādājās 2011. gadā.

    Amazon pēdējos mēnešos visai agresīvi pārskata savu darbību un darbības virzienus, atlaisti jau vismaz 27 000 darbinieku. Turklāt darbinieki atlaisti arī ļoti pelnošās Amazon divīzijās, piemēram, atlaisti pat AWS mākoņdatu speciālisti.

    Reklāma

    Book Depository tika dibināts 2004. gadā Lielbritānijā, uzņēmums bija neliels Amazon konkurents, kas piegādāja grāmatas lasītājiem vairāk nekā 100 valstīs. Pēc Book Depository iegādes Amazon, šķiet, nelikās ne zinis par savu jaunieguvumu, nebija pat nekādu redzamu pazīmju, ka nu Book Depository pieder Amazon.

    Book Depository pārtrauks aktīvu pasūtījumu pieņemšanu 26. aprīlī, bet pavisam uzņēmums izzudīs 23. jūnijā pēc uzsākto pasūtījumu izpildes pabeigšanas.

    Kas tālāk? Goodreads arī ir Amazon ķetnās jau kopš 2013. gada.

    Beidz pastāvēt DPReview – pati labākā fotoaparātu un objektīvu apskatu vietne

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    User Vulgaris
    05.04.2023 09:50

    Visi tikai kaut ko slēdz un atlaiž, bet visiem arī peļņa ir kosmosā un rekordi utt. Nav loģikas. :)

    Edgars
    06.04.2023 00:41

    Kad nopirka Amazon kompāniju 2011, tad jau patīrija ierindas, jo kompāniju dibināja viens džeks, kas aizgāja no Amazon un vēlāk jau cits džeks aizgāja no Bookdepository un uztaisīja Wordery.com veikalu. Tagad atliek gaidīt, ko cilvēki, kas aizies no BookDep tagad izveidos. Kaut gan ir pietiekami spēcīgi veikali arī UK, kas to vien gaida, kad sakārtosies loģistika un varētu labus piedāvājumus virzīt tirgū. Blackwells ir šobrīd labākā alternatīva Bookdep, kā arī Waterstones, ja pērk uzreiz daudzas grāmatas (tad ir atsitiens maksāt par piegādi, nevis par slēpto “bezmaksas piegādi” un par katru grāmatu. Blackwells veikalu nopirka Waterstones grupa pirms gada, Bookdep jau bija apstādinājis pēdējos mēnešus jebkādas mārletinga aktivitātes, bija paredzami, ka iet pavisam slikti – lielākie Bookdep tirgi bija Īrija pēc Brexit, bet tur vietējie tirgotāji spēja sakārtot lietas un sāka spiest Bookdep padoties :D Ja salīdzināt, kur labākā cena – jāizmanto Bookstores.app web vai aplikācijas.

    Reklāma