Web Analytics
More
    Reklāma

    “Shopify” plāno atlaist 20% darbinieku un atteikties no loģistikas biznesa

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada beigās un šogad liela daļa tehnoloģiju uzņēmumu paziņoja par darbinieku masveida atlaišanu. Visus uzreiz vairs nav iespējams uzskaitīt, bet pazīstamākie ir starp tiem. Nākamais šim sarakstam pievienojas e-komercijas uzņēmums “Shopify”, kas plāno atlaist 20% jeb 2000 darbinieku, kā arī pārdot lielāko daļu no sava loģistikas biznesa.

    Ar paziņojumu par darbinieku atlaišanu maija pašā sākumā dalījās “Shopify” izpilddirektors Tobi Lütke. Viņš arī paziņoja, ka papildus tam kompānija pārdos lielāko daļu sava loģistikas biznesa piegādes ķēdes tehnoloģiju uzņēmumam “Flexport”. Lütke arī atzina, ka šis lēmums uz daļu no strādājošiem var atstāt “graujošu ietekmi”, un uzsvēra, ka to pieņemt nebija viegli, taču tas priekš “Shopify” esot pareizais ceļš. Tiesa, pagaidām nav atklāts, kuru nodaļu darbiniekus visvairāk skars atlaišana.

    Reklāma

    Kas attiecas uz “Shopify” loģistikas biznesu, uzņēmums nolēmis pārdot pērn par vairāk nekā diviem miljardiem dolāru iegādāto loģistikas startapu “Deliverr”. Par daļu no summas “Shopify” plāno iegādāties 13% “Flexport” akciju un paziņoja, ka tas kļūs par uzņēmuma oficiālo loģistikas partneri. Papildus tam “Shopify” plāno pārdot arī 2019. gadā par 450 miljoniem dolāru iegādāto noliktavu automatizācijas un robotikas uzņēmumu “River Systems”.

    Skatoties akciju vērtības līkni, jāsaka, ka “Shopify” ziedu laiki līdzīgi kā daudziem citiem e-komercijas uzņēmumiem bija pandēmijas gadi. Kad ierobežojumi mazinājās un iepirkšanās klātienē kļuva atkal par normu, “Shopify” akciju vērtība uz to asi reaģēja.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma