Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā dibina starptautiskās kiberdrošības iniciatīvas Women4Cyber pārstāvniecību

    Jaunākie raksti

    Lai veicinātu Latvijas kiberdrošības spējas un piesaistītu šai jomā vairāk iesaistīties arī sievietes, šodien nodibināta starptautiskās iniciatīvas Women4Cyber pārstāvniecība Latvijā. Tās mērķis ir gan veicināt sadarbību un pieredzes apmaiņu starp jau esošajām kiberdrošības ekspertēm, gan arī organizēt izglītojošus pasākumus un kursus dažādās kiberdrošības jomās, lai piesaistītu jaunas speciālistes.

    Women4Cyber ir Eiropas Kiberdrošības organizācijas iniciatīva, lai izceltu ekspertes sievietes šajā jomā un ar dažādām citām aktivitātēm piesaistītu jaunas speciālistes. Neskatoties uz to, ka kiberdrošības jomā akūti trūkst darbinieku un tas ir labi apmaksāts darbs, ko bieži vien ir viegli apvienot ar ģimenes vajadzībām, šobrīd tikai 25% no visiem kiberdrošībā strādājošajiem ir sievietes.

    Reklāma

    Women4Cyber Latvia organizācijas dibinātāja ir Elīna Smilga, kura ir arī biedrības Riga TechGirls līdzradītāja. Par Women4Cyber pārstāvniecības izveidi Latvijā viņa norāda: “Lai arī mums Latvijā ir lieliski paraugi ar sievietēm, kuras darbojas kiberdrošības nozarē, tomēr publiski ne tik ļoti mēs viņas redzam. Pasaules pētījumi rāda, ka sievietēm ir ļoti svarīgs citas sievietes paraugs, atbalsts un iedošinājumus, lai viņa veiksmīgi varētu attīstīt savu karjeru kiberdrošības sfērā. Un tā ir viena no lietām, ko es ar domubiedriem, vēlos šajā organizācijā veidot – izcelt lieliskus sieviešu piemērus, stiprināt sieviešu pārliecību, ka arī viņas ir iederīgas kiberdrošības nozarē, gan arī palīdzēt viņām apgūt prasmes, lai viņas varētu uzsākt savu karjeru kiberdrošības nozarē, ar dažādām izglītojošām programmām.”

    Women4Cyber padomes locekle un starptautiska kiberdrošības eksperte Līga Raira Rozentāle uzsver Women4Cyber pārstāvniecības Latvijā nozīmi: “Lepojos, ka tagad arī Latvija pievienosies organizācijas nacionālām nodaļām, lai attīstītu Latvijas kiberdrošības kopienu, veidot ekspertu grupas, paaugstinātu un veicinātu plašāku redzamību par kiberdrošības izglītību un profesionālām izaugsmes iespējām.”

    Kiberdrošības nozare ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā cieš no kvalificētu darbinieku trūkuma. Eiropā kopumā pietrūks vairāk nekā 200 000 tūkstošu darbinieku. Līdz ar to vairāk sieviešu iesaiste šajā jomā ir nepieciešama ne tikai dzimuma līdzsvaram, bet arī Latvijas un Eiropas kiberdrošības spēju stiprināšanai. E. Smilga uzsver: “Turklāt runa nav tikai par kvalificētu speciālistu trūkumu, visas sabiedrības interesēs būtu būt zinošiem un izglītotiem par draudiem digitālajā vidē.”

    Women4Cyber Latvia aicina visa sievietes, kuras jau darbojas kiberdrošības jomā, gan arī tās, kuras interesējas par kiberdrošību, pievienoties kiberdrošības ekspertu kopienai, piereģistrējoties Women4Cyber Latvia mājas lapā www.women4cyberlatvia.com. Mājas lapā un sociālajos tīklos var sekot līdzi jaunākajai informācijai par aktuālajiem tīklošanās un izglītojošajiem pasākumiem.

    Women4Cyber ir dibināta 2019.gadā, un šobrīd tai ir 19 nacionālās pārstāvniecības dažādās Eiropas valstīs, tai skaitā, tagad arī Latvijā. Women4Cyber sadarbībā ar Eiropas kiberdrošības organizāciju un Eiropas Komisiju veido arī reģistru ar kiberdrošības ekspertēm, lai veicinātu viņu atpazīstamību un pieredzes apmaiņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma