Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānija sava mākslīgā intelekta modeļa izveidei plāno iztērēt 100 miljonus mārciņu

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka Lielbritānija ir cieši nolēmusi konkurēt mākslīgā intelekta (MI) jomā. Martā ziņojām, ka valsts plāno izveidot superdatoru sarežģītu AI modeļu apmācībai. Taču nupat Lielbritānija paziņojusi, ka plāno atvēlēt vismaz 100 miljonus mārciņu (ap 113 miljoni eiro) sava neatkarīga MI modeļa izstrādei.

    Lielbritānijas premjerministrs Rišī Sūneks (Rishi Sunak) kopā ar tehnoloģiju jomas sekretāri Mišelu Donelanu (Michelle Donelan) paziņojuši, ka plāno piešķirt vismaz 100 miljonus mārciņu darba grupas izveidei, kas izstrādās MI modeli. Projekta mērķis ideālā gadījumā ir padarīt Lielbritāniju šajā jomā globāli konkurētspējīgu, kā arī palīdzēt izstrādāt drošākas un uzticamākas mākslīgā intelekta sistēmas. Vēl 900 miljonus mārciņu no valsts budžeta plānots atvēlēt jau minētā superdatora izveidei un MI pētniecības resursiem.

    Reklāma

    Kopumā Lielbritānijas amatpersonas raugās visai cerīgi uz šo projektu. Ar pašai savas MI tehnoloģijas palīdzību valsts cer stimulēt ekonomiku. Donelana uzskata, ka uzticama MI modeļa radīšana Lielbritānijai ļautu krietni uzlabot un veikt izrāvienu daudzās jomās, piemēram, veselības aprūpe, sabiedriskie pakalpojumi, kā arī sekmīgāk cīnīties pret klimata pārmaiņām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rondroid
    27.04.2023 13:00

    Cik rakstiem tu šito bildi jau esi izmantojusi ?? :D

    digitalk
    27.04.2023 13:07

    nākamreiz izmanto kaut ko šādu
    comment image

    Krotow
    27.04.2023 13:19

    Manā bērnībā stāstīja anekdotes kur satikās amerikānis, anglis un krievs. Tagad stāstīs anekdotes par to ka satikās dažādu valstu “mākslīgie intelekti”.

    Karlis
    05.05.2023 19:34

    Derētu uztaisīt šaha turnīru starp tiem intelektiem

    Reklāma