Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektriskais Audi A8 pēctecis gaidāms jau nākamgad

    Jaunākie raksti

    Šobrīd aktuālās paaudzes Audi A8 ir apritē jau kopš 2017. gada, tāpēc pamazām un neizbēgami jārunā par tā pēcteci. Kā raksta britu automedijs Autocar, elektrisks A8 pēctecis klientus sasniegs jau nākamgad un tas kļūs par jaudīgāko Audi elektrisko modeli līdz šim.

    Ja medija rīcībā esošā informācija ir patiesa, tad gaidāmais A8 e-tron būs tiešām jaudīgs – līdz šim jaudīgākais Audi elektriskais modelis ir RS e-tron GT, kas attīsta 637 zirgspēkus. Jaudīgāko modeļu jaudas skaitļiem tuvojoties 700 zirgspēkiem, Audi būs konkurētspējīgs modelis cīņā pret tādiem auto kā Mercedes AMG EQS 53 un BMW i7 M70.

    Autocar rīcībā esošā informācija liecina, ka gaidāmais modelis būs konstruēts uz lielākās PPE platformas versijas. Kā zināms, PPE platformu savām elektriskajām mašīnām kopīgi attīsta Audi un Porsche. Audi pērn nāca klajā ar vairākiem elektroauto konceptiem – viens no tiem “grandsphere” bija kā ieskats gaidāmajā A8 elektriskajā versijā. Šis koncepts bija aprīkots ar 120kWh baterijām, ar vienu uzlādi solot veikt 750 kilometrus, savukārt ātrās uzlādes stacijās Audi sola maksimālo uzlādes jaudu līdz pat 270kW. Tiek prognozēts, ka lielās baterijas tiks saglabātas sērijveida automašīnā. Dizains būs nedaudz atšķirīgs, taču Audi galvenais dizaineris Marks Lihte jau iepriekš izteicies, ka šis koncepts sniedz ļoti konkrētu ieskatu gaidāmajā A8 e-tron.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma