Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” īpaši atzīmēs ierakstus, kas satur naida runu

    Jaunākie raksti

    Kopš Īlona Maska nākšanas pie varas “Twitter” politika attiecībā pret publicētajiem ierakstiem un neatbilstoša satura ierobežošanu šķita nedaudz brīvāka, dažkārt pat klaji ignorējot sabiedrībā zināmu cilvēku izteikto naida runu platformā. Tagad uzņēmums nolēmis mazliet pievilkt grožus. Proti, “Twitter” nācis klajā ar jaunām etiķetēm, kuras pievienos ierakstiem, kuri neatbilst platformas noteikumiem. Tas plānots kā papildus pasākums, ņemot vērā, ka neatbilstošu ierakstu redzamība platformā jau tagad tiek ierobežota.

    Saskaņā ar “Twitter” jaunās etiķetes sākotnēji tiks pievienotas tiem ierakstiem, kuri satur naida runu. Vēlāk tās parādīsies arī pie citiem ierakstiem, kuri kādā veidā pārkāpj noteikumus. Būtiski, ka etiķetes tiks pievienotas tikai ierakstiem un nekādi neietekmēs lietotāja kontu. Protams, ja neatbilstoši ieraksti no viena lietotāja tiks piefiksēti biežāk, “Twitter” vajadzētu plašāk iejaukties.

    Reklāma

    Etiķetes piemērs, kas parādīsies pie ierakstiem, kuri satur naida runu.

    “Twitter” arī norāda, ka lietotājs, kura ierakstam pievienota šī etiķete, varēs iesniegt atsauksmi un norādīt, ja tvīts kā neatbilstošs atzīmēts kļūdas dēļ. Šādos gadījumos uzņēmums pārskatīs lēmumu un var arī noņemt etiķeti konkrētajam ierakstam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dāvis
    19.04.2023 14:44

    Tāpat izplatīšu to

    Ivars
    19.04.2023 14:45

    Laikam pirmā saprātīgā rīcība no Maska :) Nevis uzreiz dzēst, bet tiem, kas vēlas lasīt, 10x jāapstiprina, ka lasot šo tweetu, viņi apzinās, ka tas var nebūt sabiedrībai pieņemamā formā uzrakstīts :)

    Biteme
    19.04.2023 15:05

    Masks izdomāja, ko darīt ar Medevedeva ierakstiem)

    Reklāma