Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW izrāda savu līdz šim ātrāko un jaudīgāko elektroauto – i7 M70 xDrive

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW jau pirms aptuveni gada iepazīstināja pasauli ar jaunās paaudzes 7. sēriju un tās elektrisko versiju i7. Tagad pienākusi kārta visātrākajai, jaudīgākajai i7 versijai, kas vienlaikus ir arī jaudīgākais BMW elektriskais auto līdz šim – i7 M70 xDrive.

    Uzreiz par galveno – uz aizmugurējās ass novietotais elektromotors attīsta 483 zirgspēkus, uz priekšējās ass novietotais 255 zirgspēkus, savukārt sistēmas kopējā jauda ir 650 zirgspēki. Sporta režīmā auto attīsta 1014Nm lielu griezes momentu, savukārt, kad vadītājs izlemj aktivizēt “M Sport Boost” vai “M Launch Control” funkcijas, auto griezes moments palielinās līdz 1100Nm. Tas līdz 100km/h ļauj ieskrieties 3,5 sekundēs.

    Auto aprīkots ar 105,7kWh baterijām, savukārt lietotājam pieejamas 101,7kWh. Izmantojot ASV EPA testu metodi, ar to jāpietiek apmēram 480 kilometriem ar vienu uzlādi, savukārt maksimālā pieejamā uzlādes jauda ātrās uzlādes stacijās ir 195kW.

    Ja gadījumā nekur tuvumā nav uzlādes un nepieciešams aizbraukt tālu, iespējams aktivizēt “Max Range” režīmu – tajā auto maksimālais ātrums ierobežots līdz 90km/h un tiek ierobežotas dažādas komforta funkcijas, piemēram, klimatkontrole, apsildāmie sēdekļi un citas tamlīdzīgas lietas, bez kurām var arī iztikt. Šo režīmu BMW gan paredzējis ārkārtas situācijām. Tāpat mašīna aprīkota ar veselu virkni detaļām no M nodaļas krājumiem, kā arī dažādiem specifiskiem vizuālajiem risinājumiem, lai auto atšķirtu no citiem i7.

    Ražotājs nav izziņojis informāciju par cenām, taču tās būs pieejamas tuvāk brīdim, kad mašīna nonāks ražošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ciba
    18.04.2023 16:03

    Pareizi i, briesmīgākos šmizaina murgus nokrāso mellus lai neredz, un formas kuras ar psihozi apmāti epileptiķi nav apgānijuši – tur būs arī krāsa :D

    Kronis
    18.04.2023 17:29

    Lady Lux poga jau būs izklaides sistēmai?

    Edgars
    19.04.2023 22:32

    Glīts dizains!

    Reklāma