Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmais Alfa Romeo elektroauto pārdošanā nonāks nākamgad

    Jaunākie raksti

    Itāļu autoražotāja Alfa Romeo pirmais elektriskais modelis pie klientiem ieradīsies nākamgad un paredzēts, ka tas būs tehniski līdzīgs Jeep Avenger elektriskajam krosoveram. Tā kā abi zīmoli atrodas Stellantis koncerna paspārnē, šāds lēmums, protams, ir likumsakarīgs.

    Autoražotāja mērķis ir censties nostiprināties kompaktklases SUV segmentā, kur ir ārkārtīgi liela konkurence. Tāpat Alfa Romeo vēlas piesaistīt jaunus klientus, īpaši cilvēkus ar bērniem, kā arī sievietes, ražotājam cenšoties mazināt stereotipu, ka Alfa Romeo ir sporta auto zīmols, kuru biežāk izvēlas pusmūža vīrieši.

    Tas būs izmēros mazākais Alfa Romeo pēdējos gados un, iespējams, ka arī lētākais. Tāpat kā Avenger, arī elektriskais Alfa Romeo krosovers izmantos STLA Small platformu, bet ar vienu uzlādi auto spēs nobraukt ap 400 kilometriem. Alfa Romeo cer palielināt pārdošanas apjomus, kas pandēmijas laikā piedzīvoja kritumu, tāpēc šis jaunais elektroauto viņiem ir ļoti svarīgs. Izmantojot Stellantis koncerna tehnoloģijas, iespējams samazināt izmaksas un ražotājam strādāt ar peļņu. Kā pērn intervijā Autocar izteicies Alfa Romeo Lielbritānijas struktūrvienības kādreizējais vadītājs, uzņēmums vēlas ienākt cenas ziņā draudzīgākos segmentos un palielināt pārdoto auto skaitu – Alfa Romeo no emocionāla zīmola vēlas kļūt par racionālu.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma