Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai neizslēdz iespēju nākotnē izmantot sintētiskās degvielas

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotāja Hyundai pārstāvji izteikušies, ka autoražotājs neizslēdz iespēju nākotnē lietot sintētisko degvielu, lai darbinātu mašīnas ar iekšdedzes dzinējiem. Ražotāja pārstāvji tā izteikušies Seulas autoizstādē. Hyundai uzsver, ka galvenā prioritāte joprojām saglabājas ar akumulatoriem darbināmi elektroauto un ūdeņraža mašīnas, taču nevar izslēgt iespēju, ka kaut kad nākotnē Hyundai piedāvās auto ar iekšdedzes dzinēju, kuru darbinās sintētiskā degviela.

    Hyundai inženieri veic dažādus izpētes projektus un pagaidām šāds pielietojums nav paredzēts komerciālai lietošanai, taču, kā saka Hyundai korporatīvās stratēģijas un plānošanas nodaļas viceprezidents Džins Ča – nav iespējams prognozēt, kādas izmaiņas notiks nākotnē.

    Šādus komentārus autoražotāja pārstāvji izteikuši pēc tam, kad Eiropas Savienībā tika panākta vienošanās, kas paredz atļaut iekšdedzes dzinēju lietošanu jaunās automašīnās arī pēc 2035. gada, ja tiek izmantota sintētiskā degviela. Daudzi autoražotāji gan nosprauduši termiņus, kad tie atteiksies no iekšdedzes dzinējiem, savukārt sintētiskā degviela paredzēta kā nišas produkts izmantošanai specifiskos gadījumos, proti, lai darbinātu klasiskus spēkratus, kā arī tā var lieti noderēt aviācijā un kravas transportā. Sintētiskās degvielas visaktīvāk lobē Porsche zīmola un Volkswagen koncerna valdes priekšsēdētājs Olivers Blume.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma