Web Analytics
More
    Reklāma

    “First Citizens” iegādājas sabrukušo “Silicon Valley Bank”

    Jaunākie raksti

    Pirms divām nedēļām banku nozari krietni sašūpoja ziņa par Silīcija ielejas galvenās bankas “Silicon Valley Bank” (SVB) sabrukumu. Tas lielu uztraukumu radīja arī reģiona uzņēmumiem, īpaši startapiem, kas cieši sadarbojās ar šo banku. Taču šķiet, ka vismaz šajā ziņā lietas sāk sakārtoties – banka “First Citizens” aizvadītās nedēļas nogalē paziņoja, ka iegādāsies savu nu jau bijušo konkurentu, savulaik 16. lielāko banku ASV “Silicon Valley Bank”.

    Ziņots, ka “First Citizens” iegādājusies SVB esošos aktīvus, vērtspapīrus un aizdevumus aptuveni 90 miljardu ASV dolāru vērtībā, saņemot atlaidi un samaksājot par tiem kopā ap 72 miljardiem dolāru. Savukārt pašu sabrukušo banku “First Citizens” iegādājusies par pusmiljardu dolāru. Jau no vakardienas SVB bijušās 17 filiāles kontrolē “First Citizens”. Tāpat ikviens, kuram joprojām noguldīta nauda SVB, šie līdzekļi tiks automātiski pārskaitīti “First Citizens”.

    Reklāma

    Tiesa, atsevišķi eksperti ir apšaubījuši, ka “First Citizens” varēs veiksmīgi pārņemt sabrukušo SVB, jo banka nav pietiekami liela. No otras puses, “First Citizens” ir jau diezgan liela pieredze bankrotējušu konkurentu pārņemšanā. Pēc “Bloomberg” teiktā, “First Citizens” kopš 2008. gada finanšu krīzes ir iegādājusies vairāk nekā 20 citas bankas. Jaunākais no šiem pirkumiem veikts salīdzinoši nesen, 2. janvārī, iegādājoties finanšu pakalpojumu uzņēmumu “CIT Group”. Šī darījuma vērtība sasniedza 2 miljardus ASV dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma