Web Analytics
More
    Reklāma

    Mūžībā devies viens no “Intel” dibinātājiem Gordons Mūrs

    Jaunākie raksti

    Aizvadītās nedēļas izskaņā skumjas ziņas atnesa tehnoloģiju pasaule. Visai cienījamā 94 gadu vecumā mūžībā devās viens no elektronikas ražotāja “Intel” dibinātājiem un nozīmīga personība Silīcija ielejā Gordons Mūrs (Gordon Moore). Kopā ar savu ilggadējo kolēģi Robertu Noisu (Robert Noyce) Mūrs tālajā 1968. gadā nodibināja uzņēmumu “Integrated Electronics”, ko vēlāk pārdēvēja par šodien visā pasaulē zināmo “Intel”.

    1979. gadā Mūrs tika iecelts par “Intel” valdes priekšsēdētāju un izpilddirektoru. Par izpilddirektoru viņš nostrādāja turpmākos astoņus gadus, bet pēc tam pildīja vienīgi valdes priekšsēdētāja amata pienākumus. 1997. gadā Gordons Mūrs kļuva par “Intel” goda priekšsēdētāju, savukārt 2006. gadā 77 gadu vecumā atstāja šo amatu.

    Reklāma

    Runājot par profesionālo darbību, Mūra veikumam bija milzīga nozīme mūsdienu skaitļošanas ierīču tehnoloģiju attīstībā. Tāpat pasaulē popularitāti guvis tā sauktais “Mūra likums” – viņa 1965. gada prognoze, ka procesori ik gadu aptuveni dubultos tranzistoru skaitu, kas bija aktuāla vairākus turpmākos gadus.

    Savukārt pēdējos apmēram 20 gadus Gordons Mūrs kopā ar sievu Betiju iesaistījās projektos, kas saistīti ar vides saglabāšanu, zinātnisko izpēti Sanfrancisko līča apgabalā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma