Web Analytics
More
    Reklāma

    IKEA noliktavas preču uzskaitei izmanto dronus

    Jaunākie raksti

    IKEA ir paplašinājis to vietu skaitu Eiropā, kurās noliktavas preču uzskaitei tiek izmantoti droni.

    Šobrīd vairāk nekā 100 droni tiek izmantoti, lai veiktu noliktavas uzskaiti ne tikai Šveicē, bet arī Beļģijā, Horvātijā, Slovēnijā, Vācijā, Itālijā un Nīderlandē. Kā norāda IKEA, tad dronu izmantošanas palīdz uzlabot produktu pieejamības precizitāti, kā arī nodrošina ergnomoiskāku darba vidi. Proti, samazinot cilvēku darbu preču atlikumu uzskaitē.

    Reklāma

    Automātiski lidojošos dronus veido uzņēmums Verity, kuri specializējas tieši šādiem noliktavas uzdevumiem, kā arī tie tiek izmantot koncertos. Uzņēmuma radītājs savulaik izveidots Kiva Systems, kas tagad tiek saukts par Amazon Robotics. Droni savu darbību uzsākt paceļoties no uzlādes stacijas, tad veicot katra plaukta fotogrāfēšanu, filmēšana, kā arī 3D skenēšanu. Pēc tam drons atgriezīsies uzlādes stacijā, un tiks lejupielādēta iegūtā informācija.

    Droni ne tikai skaita preču atlikumu, bet ir spējīgi ziņot par to, ka plauktā kaut kas ir pazudis vai arī neatrodas īstajā vietā. IKEA darba vides modernizācijā papildu izmanto automātisko plauktu sistēmu, kā arī automātisko noliktavu, kas ar mazu robotu palīdzību spēj savākt preci un to nodot darbiniekam, kas veic pasūtījuma komplektēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma