Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford prezentē pirmo uz MEB platformas tapušo elektroauto – Explorer EV

    Jaunākie raksti

    Autobūves milžu Ford un Volkswagen sadarbība elektroauto attīstībā nebija nekāds noslēpums, bet beidzot esam ieraudzījuši pirmos taustāmos augļus līgumam, kas paredz, ka Ford var izmantot Volkswagen izstrādāto MEB elektroauto platformu. Ford iepazīstinājis ar savu pirmo uz MEB platformas tapušo elektroauto un tas ir Explorer EV.

    Šis auto ir speciāli izstrādāts Eiropas tirgum un tam nav nekā kopīga ar tāda paša nosaukuma Ford krosoveru, kas tiek piedāvāts ASV un arī atsevišķās valstīs Eiropā. Šo modeli plānots ražot Ford rūpnīcā Ķelnē un izmēros tas ir nedaudz īsāks kā radniecīgais Volkswagen ID.4.

    Salonā uzreiz pamanāms ir 15 collu multimediju ekrāns, kas novietots vertikālā pozīcijā, turklāt to ir iespējams pacelt augstāk vai nolaist nedaudz zemāk. Vadītajam piešķirts 5 collu digitālais mērinstrumentu panelis, kurā norādīta visa galvenā informācija.

    Ford ir nodemonstrējuši auto, bet aizmirsuši pašu galveno – tehnisko informāciju. Ražotājs atklājis, ka mašīna pieejama ar aizmugurējo riteņu piedziņu un arī pilnpiedziņu, savukārt uzlāde no 10 līdz 80% pie atbilstošas jaudas lādētāja prasīšot 25 minūtes. Tā kā auto tapis uz MEB platformas, varam izteikt prognozes, ka arī akumulatora ietilpība un citi parametri būs ļoti līdzīgi, ja ne identiski, Volkswagen ražotajām mašīnām.

    Ražotājs pagaidām nav norādījis arī aptuveno nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi, taču zināms, ka auto aprīkots ar siltumsūkni, lai uzlabotu efektivitāti zemā gaisa temperatūrā. Explorer EV aprīkots ar 12 ultraskaņas sensoriem, piecām kamerām un trim kamerām, kas monitorē notiekošo visapkārt mašīnai. Ražotāja piedāvātā sākumcena šim auto ir 45 tūkstoši eiro, taču pagaidām nezinām akumulatora ietilpību un citus parametrus, lai pilnvērtīgi spriestu – tas ir lēti vai dārgi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma