Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla Vācijā sola dubultot ražošanas apjomu, nepalielinot ūdens patēriņu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla iesniedzis rūpnīcas paplašināšanas pieteikumu Vācijas varasiestādēm, solot dubultot ražošanas apjomu, nepalielinot ūdens patēriņu. Tesla sola, ka rūpnīcā Berlīnē pēc paplašināšanas varēs saražot 1 miljonu mašīnu gadā, rūpnīcai strādājot ar pilnu jaudu.

    Jau kopš pirmajām celtniecības dienām Tesla bijušas problēmas ar vides aktīvistiem Vācijā. Viens no galvenajiem problēmjautājumiem ir tieši rūpnīcas ūdens patēriņš un bažas par iespējamo ūdens piesārņošanu. Tesla pirms dažiem mēnešiem pat sāka izpētes darbus, lai atrastu iespējamos papildus ūdens avotus savām vajadzībām.

    Ražotāja aprēķini liecinot, ka 1 miljonu mašīnas var saražot, nepalielinot ūdens patēriņu. Kā ziņo mediji, tad pieteikumā izklāstīti plānotie uzlabojumi rūpnīcā, kā arī paplašināšanās darbi. Ražotājam vienlaikus jāstrādā vairākos virzienos, sākot attīstīt savu plānoto rūpnīcu Meksikā.

    Lai arī Tesla plāno vērienīgu paplašināšanos un sola lielus ražošanas apjomus nākotnē, rūpnīca Vācijas galvaspilsētā joprojām nestrādā ar pilnu jaudu un tā joprojām nespēj izpildīt mērķus, proti, saražot 500 tūkstošus mašīnu gadā. Jau iepriekš gana daudz ziņots par Tesla likstām Berlīnē – problēmas krāsošanas cehā, nepietiekams darbinieku skaits, problēmas piesaistīt un noturēt darbiniekus. Lai arī apjomu palielināšana notiek lēnāk nekā plānots, tomēr zināms progress ir vērojams un Berlīnē izdodas saražot arvien vairāk vienību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    azad
    21.03.2023 12:28

    Drīzāk būtu dubultojuši kvalitāti😄

    Reklāma